20. junija 2012

Budin drugi v XCO na Proseku. Zupanova zmagovalka, J. Tancik 4. v enduru pri Čedadu. A/H/Si BMX Vösendorf. XCO Windhaag brez Slovencev. Jess Stone z zmago za UTT v evropski DH seriji iXS.

Budin drugi na Proseku
Sobotni kros prvenstva Furlanije-Julijske krajine in serije Top class na Proseku nad Trstom je med člani dobil Marco Ponta pred Matjažem Budinom (Orbea Geax) in Hrvatom Robijem Šujevićem (Protek). Na kar brutalni skalnati progi so nekaj stopničk pobrali slovenski amaterji in veterani. V nedeljo so se tam pomerile še mlajše kategorije, kjer je Peter Zupančič (Calcit bike team GT) zmagal med mlajšimi mladinci, uspešni so bili tudi njegovi mlajši klubski soborci.
Vrstni redi
Veliko fotografij na facebooku
Poročilo na strani slovenskega zamejskega športa

Na uvodni fotografiji Matjaž Budin na Proseku, foto prireditelj Prosecco XCountry Circuit.

Ana prva, Jaka 4. na enduru serije Nord Est
Tudi nedeljska druga preizkušnja italijanske enduro serije Nord Est Trophy v Tovorjani pri Čedadu je privabila solidno slovensko udeležbo. Ana Zupan je med dekleti gladko zmagala, njen “trener in še kaj” Jaka Tancik (oba Energijateam.com) je med 80 moškimi zasedel odlično 4. mesto. na 5. in 6. mestu sta mu sledila Mitja Černe (DEŠ Fleš) in Sebastjan Stres (Kamplc).
Poroča Energijateam.com, z vrstnim redom
Poroča DEŠ Fleš

BMX Vösendorf
V Avstriji so minuli konec tedna izvedli tretjo in četrto dirko avstrijsko-madžarsko-slovenske serije. Tem trem državam so se pridružili še češki tekmovalci.
V najstarejši kategoriji je bil Tilen Frank (BSX Racing Team) v soboto 6., v nedeljo pa 7., ko sta se tik pred njega uvrstila Davorin Malekovič in Žiga Fidler. Tilen je bil v nedeljo 3. v dodatni “open” dirki. Nastopila je še vrsta drugih Tilnovih klubskih tovarišev, zlasti mladih, na stopničke za zmagovalce pa sta se v svojih kategorijah uvrščala Žan Godina in Gaj Gorza.
www.bmx-voesendorf.at

Brez naših v Windhaagu
Preveč dirkanja, pa konec olimpijskih kvalifikacij, tako da na dirki v krosu C1 v Windhaagu v Avstriji tokrat brez slovenske udeležbe.
Zmagovalca med elito Pintaričev Karl Markt in Anja Gradl, Hrvat Paolo Rigo je bil 11. med mladinci. www.mtb-windhaag.com

Jess zmagovalka v evropski seriji iXS
Tretjo dirko evropskega pokala v spustu iXS je v Innerleithnu na Škotskem dobila članica slovenske ekipe Unior Tools Team, Britanka Jess Stone.
www.ixsdownhillcup.com

Sledite nam