Brasil Ride
GShock
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
10. novembra 2021

Kratka, a nič kaj nedolžna etapa na Brasil Ride. 58,7 kilometra in 1300 višinskih metrov vzponov, vmes pa peklenski vzpon, ki ga Pablo pozna s preteklih dirk. Takrat je bil del kraljevske etape.

Manj kot 60 kilometrov, a vseeno velike časovne razlike med kolesarji. Zopet nekaj odstopov. A to je Brasil Ride, etapna dirka, ki ne dopušča velikih napak. Še manj pa pusti, da nepripravljen kolesar ne bi trpel.

Moški: Brazilci še naprej kažejo zobe!

Čeprav z minimalno prednostjo treh sekund, sta Gustavo Pereira in Alex Malacarne (Specialized Racing BR I) prehitela Shermana Paivo in Lukasa Kaufmanna (Ciclogiro Scott / Hoffmannpedal Sport) in postavila najboljši čas etape. Štoparice so se ustavile pri dveh urah, 30 minutah in 10 sekundah. Na tretje mesto sta se uvrstila Nizozemec Hans Becking in Portugalec Jose Dias (Buff Scott MTB), ki sta zaostala minuto in pol.

V skupnem seštevku vodita Paiva in Kaufmann, ki imata po osmih urah in 25 minutah dirkanja minuto in 49 sekund prednosti pred Beckingom in Diasom. Tretja sta Portugalca Andrew Henriques in Felipe Francisco (BTT Loule Elevis). Zaostajata pa 9 minut in 15 sekund. Portugalca sta današnjo etapo končala na petem mestu.

Master: Brasil, Brasil, Brasil, Brasil, Brasil Ride

Prvih pet parov v cilju v kategoriji master je bilo brazilskih. Suvereno sta slavila Hugo Neto in Joao Pereira (Specialized Racing BR II), ki sta za etapo potrebovala 2 uri, 39 minut in 52 sekund. Drugo mesto je pripadlo dvojici (3Z), ki jo sestavljata Francesco Muller in Mateus Zandona. Zaostala sta 16 minut in 17 sekund. Tretja sta z zaostankom skoraj 25 minut in pol v cilj prikolesarila Denisval Souza in Alexandre Cardoso (Unidas 4).

Neto in Pereira premočno vodita, saj Muller in Zandona v skupnem seštevku zaostajata že uro in 32 sekund. Tretja sta Souza in Cardoso.

Grand master: Vesel in Rodriguez suvereno

Na začetku sta povedla Brazilca Guenther Gehrke in Renato Baron (Ohya Endurance / Baron Bikes), a sta na polovici etape Peter Vesel in Pablo Rodriguez (Orphans Africa – Galletas Trina) vajeti vzela v svoje roke in si do cilja nabrala 6 minut in 25 sekund prednosti. Njun čas je na koncu znašal 3 ure, 22 minut in 48 sekund. Tretje mesto je osvojil dvojec 9TH Wave Sharks, ki ga sestavljata Nizozemec Guenter Gehrke in Brazilec Renato Baron. Zaostala sta dobrih 26 minut.

V skupnem seštevku imata Peter in Pablo že 31 minut in 11 sekund prednosti pred Emielom in Ivanom. Tretja sta Guenther in Renato, ki pa zaostajata več kot 40 minut. Vesel in Rodriguez sta v absolutnem seštevku na trenutno 30. mestu.

Pablo po etapi strne misli:

“Živjo. Kratka etapa, recimo temu etapa za spočiti se po včerajšnjem dnevu trpljenja. Nekaj manjših vzponov, nato pa najbolj znan vzpon dirke Brasil Ride, ki je bil prej sicer del kraljeve etape, sedaj pa so del trase spremenili in vzpon je končal kot del krajše etape. Vzponu je sledil zelo tehničen in dolg spust. Speljala sva ga skoraj brez težav, edino meni je nekoliko ponagajala zavora, a to sem zelo kmalu tudi popravil. Etapo sva zmagala, a nič še ni odločenega, saj nas čaka še ena težka in preko 100 kilometrov dolga etapa. Upam, da se ustrezno regenerirava in greva v naslednjo etapo kolikor se da spočita.”

Peter doda par zanimivosti:

“Cene tukaj so nenormalne. Burger, špageti in fanta v piksni, vse skupaj 3,91 evra! In naj dodam, da nas je zadnje pol ure pošteno pralo!!”

Ženske: Morda Toldi in Azevedo nista tako dominantni

Najhitreje sta etapo začeli Brazilki Marcella Toldi in Lutecia Azevedo (4Fun Bike Center), po prvi tretjini dirke sta ju ujeli Nemka Naima Diesner in Španka Anna Jordens (9TH Wave-Cycling). Slednji sta stopnjevali ritem in s časom 3 ure, 26 minut in 39 sekund osvojili etapo. Brazilki sta v cilju zaostali 4 minute in 41 sekund. Tretje mesto sta s časom 4 ure, 14 minut in 7 sekund osvojili Brazilki Aline Olwedo in Lucineia Brunetta (Ladies All Ride).

V skupnem seštevku sta na prvem mestu Marcella in Lutecia, ki imata še vedno 34 minut in 19 sekund pred Naimo in Anno. Tretji sta z zaostankom dveh ur in 42 minut Aline in Lucineia.

Vrstni redi

Današnja etapa Brasil Ride

Kolesarji bodo zopet prevozili prek 100 kilometrov, 103, če smo natančni. Vmes bodo naredili 2377 višinskih metrov vzponov. Začetek najtežjega vzpona na etapi je na štiridesetem kilometru, ko bodo morali z 220 metrov nad morejm, splezati na kar 820 metrov nadmorske višine. Etapa bo potekala na relaciji Guaratinga – Guaratinga, ki je trenutna “baza” letošnjega Brasil Ride.

Vreme? Tudi danes lahko kolesarje pričaka nekaj dežnih kapelj. Temperature se bodo gibale med 26 in 29 stopinjami.

Naslovna fotografija Brasil Ride

Preberi še

Brasil Ride

Petra podpirajo

Freestyle luči
Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails Freestyle logo
Sledite nam