Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
5. junija 2018

Tretja dirka svetovnega pokala bo 9. in 10. v avstrijski deželi Salzburg. Slovenskim ljubiteljem spusta poleg Lošinja in Val di Sole eno bolj privlačnih prizorišč.

Soseščina Zell am Seeja, Leogang v deželi Salzburg v Avstriji, bo ta konec tedna, 9. in 10. junija, prizorišče tretje dirke svetovnega pokala v spustu. Dirka datumsko ustreza tisti iz lanskega in predlanskega leta. Karte so dodobra premešane tako pri moških kot dekletih. Pri moških najboljše štiri loči le 9 točk. V vodstvu je še naprej Aaron Gwin, štiri točke za njim je Loris Vergier, dve za Francozom zaostaja zmagovalec Ft. Williama Amaury Pierron, četrti pa je Troy Brosnan.

Pri dekletih vodi Myriam Nicole, trideset točk zaostaja Rachel Atherton, še štirinajst več pa Tahnee Seagrave.


Zgornji del je hiter!

Proga

Dobra dva kilometra in pol in nekaj več kot 500 višinskih metrov spusta. Največjo preobrazbo je doživela v sezoni 2016. Ponuja pa vse – od dolgih ravnin z visokimi hitrostmi, skalne odseke, korenine in “drope”. Proga je hitra in divja. Sploh če bo deževalo.

Vreme

Trenutna vremenska napoved je muhasta. Temperature naj bi se med petkom in nedeljo gibale med 25 in 27 stopinjami. Možen je rahel dež, lahko pa pride tudi do neviht.


Aaron Gwin in vožnja za četrto zmago v Leogangu.

Na kratko

Moški: Leogang je pisan na kožo Aaronu Gwinu. Tu je slavil že štirikrat, leta 2015 celo brez verige! Lani je ravno z zmago napovedal boj za naskok prvega mesta v skupnem seštevku. Loris Vergier je bil v nedeljo v Škotskem višavju drugi, enako tudi lani v Leogangu, morda je čas, da spleza še stopničko višje. Tretje uvrščeni z lanske dirke letos ne bo štartal. To je Greg Minnaar, ki svoj povratek na dirke svetovnega pokala pričakuje v italijanskem Val di Sole.

Uspešno se je po poškodbi med najboljše vrnil tudi Loic Bruni. Ali bo zmagovalec nedeljske preizkušnje Amaury Pierron presenetil tudi ta vikend? Seveda ne gre prezreti tudi lanskega odličnega rezultata Jureta Žabjeka, ki je na tej progi osvojil 12. mesto in za 13 mest popravil najboljšo slovensko moško uvrstitev v svetovnem pokalu.


Tahnee Seagrave

Dekleta: Tahnee Seagrave, zmagovalka Ft. Williama je lani ravno v Leogangu osvojila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Morda bo Leogang, sedaj, ko je na krilih zmage, tudi ta vikend njen srečni kraj. Rachel Atherton ima po nedeljski smoli (strgana veriga in zdrs) kar nekaj neporavnanih računov. Seagraveovi sta lani družbo na stopničkah delali Tracey Hannah in Myriam Nicole. Monika Hrastnik se je lani v Leogangu prvič zavihtela med deseterico in napovedala, da bo postala stalna članica med najhitrejšimi. Kako bo dirkala letos, moramo počakati do nedelje!


Monika Hrastnik

Prenos dirke bo v nedeljo na redbull.tv.

Fotografije so z lanske preizkušnje, foto Klemen Humar

Preberi lanskoletna poročila:
Kvalifikacije Leogang: Fotogalerija
Kvalifikacije Leogang: Jure 15., Monika osma, in Rudi 17.
Leogang: Bravo Jure Žabjek! Bravo Monika Hrastnik!
Leogang: Aaron Gwin i Tahnee Seagrave
Leogang: Fotogalerija finalnega dne

Kaj se je dogajalo na prvih dveh dirkah v letošnji sezoni?
Svetovni pokal Lošinj: We Will Rock You!
Ft. William: Pierronov prvenec!

Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam