BMX tahitre
30. aprila 2021

Na Madžarskem odpeljali prvi dirki domačega pokala, v Italiji nadaljevali s serijo Circuito italiano, dirki evropskega pokala v Veroni v živo, odpoved dirk v Zolderju in v Valmieri, video moškega finala iz Vigevana ter video iz Rock Hilla.

Verona

Prvomajski vikend bo v znamenju prvih dveh dirk evropskega pokala. Prenosi v živo bodo na facebooku.

Evropski pokal

Tretja, četrta, peta in šesta dirka letošnjega evropskega prvenstva so odpovedane, oziroma v najboljšem primeru prestavljene. Belgijski Zolder bi moral gostiti dirki v drugi polovici maja, latvijska Valmiera pa v začetku junija. Zaradi slabe epidemiološke slike sta obe prizorišči dirke odpovedali, v najboljšem primeru jih bosta gostili v jesenskem terminu. Tako bo naslednja postaja evropskega pokala francoski Sarrians, ki bo dirki izvedel 19. in 20. junija. Več na uec.ch.

Italijanski pokal

Circuito italiano se je s tretjo in četrto dirko v sezoni odvijal v Vigevanu pri Milanu. Preko celotnega vikenda je nastopilo kar 375 tekmovalcev in tekmovalk. V elitni moški kategorijii je slavil Marti Sciortino. Vrstne rede in poročilo najdeš na bmx.federciclismo.it.

Video finalne vožnje kategorije elite v Vigevanu

Konkurenca v Italiji je izredno močna. Ne samo v elitnih kategorijah, ampak tudi v mlajših kategorijah challenge. Ostale vožnje iz Vigevana si lahko ogledaš na youtube kanalu BMX RACE.

Madžarski pokal

V Gencsapátiju se je začel letošnji madžarski pokal. Gencsapáti bo tudi gostitelj dirk Alpe-Adria. Kako so se borili, si oglej v fotogaleriji na facebooku ali si preberi poročilo v šopronskem internetnem glasilu sopronitema.hu.

Kako je videti dirka v superkrosu v Rock Hillu?

Južna Karolina in proga v Rock Hillu sta že gostili svetovno prvenstvo. Bilo je leta 2017. Naslednje svetovno prvenstvo na tem prizorišču bo leta 2024. V vlogu Connorja Fieldsa si lahko ogledaš atraktivno dirkanje na najvišji ravni!

Prejšnje

BMX tahitre: Pokal Alpe-Adria se začne šele v juniju

Sledite nam