Bike Beer Festival
17. avgusta 2021

Med 20. in 22. avgustom se na stezice nad Ilirsko Bistrico vrača Bike Beer Festival, tokrat v udarni kombinaciji s festivalom bistr’ških bendov.

Za razliko preteklih let se tokrat osrednje prizorišče festivala seli v središče Ilirske Bistrice, v bližino Mladinskega kluba Nade Žagar (MKNŽ), ki je tudi soorganizator festivala.

Kaj lahko pričakuješ od Bike Beer Festivala?

Poskrbljeno bo za vodene ture – XC, gravel in enduro, slednje tudi s “shuttle” prevozi. Potekale bodo razne MTB delavnice in ostali izzivi s kolesarsko tematiko. V sobotnem popoldanskem in večernem terminu pa nekaj za ljubitelje kraft piv in koncerti lokalnih bendov.

Na lokaciji bo za obiskovalce urejeno šotorišče, na bližnjih parkiriščih pa bo mogoče prespati tudi v avtomobilu, kombiju ali avtodomu.

Za vstop na prireditev je potreben pogoj PCT.

Nakup vstopnic preko spleta

Če si star 18 let in več, potem lahko vstopnico za Bike Beer Festival kupiš tudi preko spleta. Na voljo so:

  • Vikend vstopnica stane 50 evrov, vključuje pa bike “shuttle” za soboto in nedeljo, kampiranje ter vstop na koncert, delavnico in udeležbo na turi.
  • Sobotna vstopnica stane 35 evrov in vključuje bike “shuttle” za soboto, vstop na koncert, na delavnico in udeležbo na turi.
  • Nedeljska vstopnica je še pet evrov cenejša od sobotne in vključuje bike “shuttle” za nedeljo, udeležbo na delavnici in pa vodeno turo.

Časovnica Bike Beer Festivala je sledeča:

  • Petek, 20. avgusta. Ob 15. uri otvoritev prizorišča in info točke ter prevzem festivalskih zapestnic. Ob 18 uri bo na sporedu uvodna fura po okoliških poteh. Ob 20. uri se prične druženje. S piknikom, seveda.
  • Sobota, 21. avgusta. Ob 9:30 je na sporedu vodena XC tura, ob 10. uri se pričnejo prevozi s “shuttlom”. Prevozi bodo na voljo do 17. ure. Ob 11. uri bo na sporedu prva enduro fura. Na drugo boš počakal do 15. ure. Vmes se boš lahko udeležil delavnice MTB vožnje. Ob 16. uri se bodo odprle stojnice pivovarjev. Od 17. ure dalje boš lahko užival v ritmih glasbe.
  • Nedelja, 22. avgusta. Ob deveti uri in 30 minut se prične makadamkarska fura. Ob 11. uri bo na sporedu prva enduro tura, štiri ure kasneje pa še druga. “Shuttle” bo deloval med 10. in 17. uro.

Poti, po katerih se boš s kolesom preganjal ta vikend, si lahko ogledaš na platformi trailforks.com.

Več informacij najdeš na bikebeerfest.si.

Fotografije organizator

Preberi še

Bike Beer Festival – drugič

Sledite nam