2. aprila 2019

Na Črne njive nad Ilirsko Bistrico se po uspešni prvi izvedbi vrača Bike Beer Festival. Letos še močnejši in zanimivejši!

Na Črne njive nad Ilirsko Bistrico se po lanski uspešni prvi izvedbi vrača Bike Beer Festival. Letos še močnejši in zanimivejši!

Med 17. in 19. majem 2019 se bo na Črnih njivah in po okoliških stezicah odvijal festival, namenjen vsem ljubiteljem kolesarstva in craft piv. Organizatorji so program iz prve izvedbe še dodatno popestrili in poleg testov koles, delavnic, vodenih tur in organiziranih shuttlov vključili tudi prvo enduro dirko na domačih tleh, del serije Sloenduro 4Fun.

Obiskovalci so na prizorišče vabljeni že v petek, kjer bo v večernih urah organizirana krajša tura po bližnjih stezicah, projekcije MTB filmov in večerno druženje ob zelo pomembni hidraciji.


V soboto bo program natrpan že od jutranjih ur. Vodena daljša XC tura in začetek krajših enduro tur, delavnice, shuttli … Popoldne pa še pika na i: lokalne kulinarične dobrote in nepogrešljiva predstavitev kraft pivovarjev. Seveda so tu še koncerti glasbenih skupin v večernih urah, nekaj se govori tudi o mtb.si “fullmoon” turi.

Nedelja bo za nekatere bolj sproščena, za druge pa najpomembenjši del dogajanja. Člani pred kratkim ustanovljenega društva GKD Borovci že pridno pripravljajo terene za prihajajoči festival, še posebno motivacijo pa jim predstavlja domača enduro tekma. Vzporedno s tekmovalnim dogajanjem bo ponovno organizirana tudi tura po čudovitih makadamih javorniških gozdov. Vse skozi pa bo še vedno organizirano shuttlanje in dostop do trailov.

Program se bo zaključil v poznih popoldanskih urah, verjamemo da za marsikoga prezgodaj!


Scenografija je tu res drugačna kot drugod po Sloveniji. Foto Hubert Golle.

Ves konec tedna bodo za preizkus na voljo kolesa iz testne flote Specialized.

Več informacij o dogajanju, prizorišču, vstopnicah … na www.bikebeerfest.si

Za najbolj ažurno obveščanje pa vabimo k spremljanju instagram profila ali facebook strani:
www.instagram.com/bikebeerfest
www.facebook.com/bikebeerfestival

Naslovna fotografija Simon Špilar

Preberi še
Ko te lokalni graditelji povabijo na krog in pivo

Sledite nam