5. aprila 2018

V soboto in nedeljo bo živahno v Premanturi in na Kamenjaku. Če se nisi prijavil, pa vsaj pridi pogledat dvodnevni kros/maraton dogodek.

Le nekaj dni pred etapno dirko v Kvarnerju bo nedaleč stran od Pule v Premanturi in na polotoku Kamnejak vikend festival gorskega kolesarstva. V soboto 7. aprila bo na sporedu dirka v krosu, kategorizirana kot C1, na njej pa močna mednarodna zasedba. V nedeljo 8. aprila pa se bodo kolesarji in kolesarke pomerili še na 20-kilometrskem krogu v maratonu.

Po dveh dirkah kategorije C1, ki sta bili pred kratkim v avstrijskem Langenloisu in pri nas v Vrtojbi, je to že tretja dirka visokega dirkaškega formata v naši regiji. Ravno zaradi prihajajoče dirke Mitas 4 Islands pa je letos na štartu tudi veliko tekmovalcev, ki se bodo pred “štirimi otoki” pomerili še v Istri in tako vzdrževali tekmovalno formo.

“Adrenalinski” video napovednik

Proga za kros je zahtevna in ne dopušča nikakršnega počitka. Večinoma je naravna, a je organizator dodal tudi nekaj umetnih delov ter jo tako naredil tehnično nekoliko bolj zahtevno.

Maratonski krog poteka po zaščitenem področju Gornjega Kamenjaka in naravnega parka Spodnji Kamenjak. Enoslednice skozi borove gozdičke, poti po ostrem kamenju in seveda prekrasni razgledi proti morju so prava paša za oči slehernega kolesarja.

Kot običajno za organizacijo ob vsej lokalni podpori stoji Adrenalina Giant MTB Team

{loadposition inside}

22. XCO Premantura Rocky Trails

Sobotna preizkušnja bo že 22. po vrsti. Dirka spada v kategorijo C1 mednarodne kolesarske zveze. Veliki krog je dolg 4,2 kilometra in ima 190 višinskih metrov vzponov. V sklopu dirke bo potrebno prevoziti tudi startni krog v dolžini dveh kilometrov, Za mlajše kategorije sta namenjena dva kroga in sicer 700-metrski za kategoriji U7 in U9, ter 1,4-kilometrski za kategorije U11, U13 in U15.
– 2 kroga + startni krog bodo vozila dekleta v kategoriji U17 in kategorije hobby moški in ženske ter ženske kategorije master.
– 3 kroge + startnega bodo vozili tekmovalci master 3 in 4, , fantje v kategoriji U17 in mladinke
– štirje krogi so rezervirani za kategorije master 1 in 2, moške v kategoriji sport in kategorijo juinor
– 5 krogov bodo vozila dekleta v kategoriji elite
– 6 krogov je rezerviranih za moške v kategoriji elite (tudi TV prenos v živo)


Višinski profil kroga za olimpijski kros.

Rocky Trails Maraton

Nedeljska preizkušnja, ki pri mednarodni kolesarski zvezi spada v kategorijo C3, bo potekala po 20-kilometrskem krogu, število krogov bo odvisno od kategorije. v katero spada tekmovalec, vsi pa bodo deležni še uvodnega dvokilometrskega kroga.
– sport, master 1 – 3x 20 kilometrov + startni krog
– junior (fantje in dekleta, master 2,3,4, master ženske, hobby 2 – 2x 20 kilometrov + startni krog
– hobby 1 in U17 – 20 kilometrov + startni krog


Višinski profil maratonskega kroga.

Naslovna fotografija organizator

Startna lista

Za vse dodatne informacije, tudi o nastanitvah, obišči rockytrails.bike.

Kaj se je na krosu in v maratonu dogajalo lani?
V Premanturi na vrhu Tanja in Matous!
Kamenjak Rocky Trails maraton: Tanja in Marek

Sledite nam