Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
22. avgusta 2017

Štiri trase, super družba, odlična organizacija in druga ponovitev dirke pod okriljem Adria Bike. V nedeljo 27. avgusta!

Morja se bodo seveda dotaknili le najhrabrejši. Tisti, ki se bodo v nedeljo, 27. avgusta, iz mesteca Fužine v Gorskem kotarju podali na najdaljšo, 82 km dolgo traso maratona z 2.200 m vzpona. Vsi ostali bodo proti cilju obrnili že precej pred Crikvenico.

Organizatorji Adria Bike so poskrbeli za vse udeležence in pripravili kar štiri različno dolge trase. Poleg najdaljše še krajše s 56, 33 in 15 kilometri. Krajši progi sta novi, daljši pa ostajata enaki, kot lansko leto. Čar najdaljšega maratona je prav gotovo epski spust iz Gorskega kotarja v center Crikvenice. Z nekaj prekinitvami ga je za dobrih 1200 višincev. Zaradi grobe kamnite podlage bo za vsakega tekmovalca zahtevna preizkušnja, saj bo moral pametno razporediti željo po hitrosti in tveganje za tehnično okvaro.

{loadposition inside}

Vremenska napoved je lepa. Verjetno bo na štartu marsikomu celo hladno, a se bo vse obrnilo na dolgem vzponu nazaj v Gorski kotar. Okrog poldneva bo na vročem asfaltu krepko čez 30 stopinj in v senci Medvednjakovega gozda se ti bo oddahnilo. Ali pa tudi ne, saj te do cilja čaka še dvajset kilometrov. Tomislav iz Adria Bike pravi, da te edina sprememba čaka tik pred ciljem: blato. Pred dnevi so gozdarji intenzivno delali v gozdu, takrat je tudi deževalo in … saj veš, kaj to pomeni.

Adria Bike je z dobrim delom postal priznan organizator gorskokolesarskih dogodkov v regiji. To najlepše potrdi množična udeležba na njihovih maratonih. Fužine 2 Sea je tudi druga dirka serije Husqvarna Adria Bike. Prva je bil maraton Plitvice, tretja pa bo novost, Krk’n’roll 14. oktobra na Krku.

adriabike.hr 

Foto organizator

Preberi še:
Fužine 2 Sea: Jekyll and Hyde
Fužine 2 Sea: Prvi maraton je pod streho

Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam