Freestyle zaposli
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
31. maja 2017

Na Škotskem druga dirka svetovnega pokala v spustu in tretja dirka svetovne 4kros serije.

Ta vikend na sporedu druga dirka svetovnega pokala v spustu. Proga v Škotskem višavju velja za eno izmed najboljših in najbolj priljubljenih tako med tekmovalci kot tudi med gledalci. Dirka na tem prizorišču je že od leta 2002 in velja za pravi železni repertoar med progami za spust.

4kros

Že v petek bodo za vikend vročico pokrbeli tekmovalci v 4krosu, ki se bodo v pozno popoldanskih urah merili v kvalifikacijah za sobotni finale. V Fort Williamu bo na sporedu že tretja letošnja dirka svetovne serije 4x Pro Tour.

Na štartu bodo tudi tri slovenska imena! Svetovni prvak Mitja Ergaver (KK Črn Trn) ter Kevin Berginc in Filip Flisar (Unior Tools Team). Lepo popotnico na tretjo dirko v seriji ima zagotovo Mitja Ergaver, ki je dirko 4x Pro Toura v Winterbergu zaključil na sedmem mestu.

Več informacij na 4xprotour.com

Spust

Petek trening, sobota kvalifikacije in v nedeljo v boj za zmago in spopad z 2,8 kilometra dolgo progo s 555 višinskimi metri spusta. Proga je na nekaterih mestih rahlo spremenjena. Kdo je glavni favorit, je vprašanje, saj se prvo dirka v francoskem Lurdu v finalu zaznamoval dež in najboljših 20 iz sobotnih kvalifikacij ni moglo pokazati tistega, kar znajo. In karte se bodo na novo mešale in delile na Škotskem. Na dirki bo celotna ekipa Unior Tools Team!

Več informacij na fortwilliamworldcup.co.uk

Na kratko

Najuspešnejši tekmovalec v Ft. Williamu je zagotovo Greg Minnaar s šestimi zmagami. Prvo je zabeležil daljnega leta 2004, zadnji dve pa v letih 2015 in 2016. Med dekleti je 5 zmag nanizala Tracy Moseley, prvo na prvi dirki leta 2002, zadnjo 2011. Zmagovalka zadnjih dveh škotskih dirk je Rachel Atherton.

Ne gre prezreti niti tega, da bo poleg ekipe Santa Cruz Syndicate še nekaj moštev na dirko pripeljalo spustaške zverine na 29-palčnih obročnikih!

V nedeljo si lahko prenos dirke ogledaš na redbull.tv

Naslovna fotografija Klemen Humar

Preberi še:
Ft. William: Dva železna, Rachel in Greg
Lurd osvojila Athertonova in Fayolle

Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
Sledite nam