8. julija 2024

V soboto 13. julija je zopet na vrsti MTB maraton Kočevski rog, četrti po vrsti. 23 ali 59 km makadamov za MTB, gravel in e-kolesa.

Gače, dolenjski smučarski center nad Črmošnjicami, so prvi maraton gostile leta 2021. Letos se prireditev vrača malce prej kot običajno: to soboto, 13. julija.

mtb maraton kočevski rog

Trasi sta dve, 59 km s 1150 višinskimi metri vzponov in 23 km s 400 v.m. Udeleženci bodo razvrščeni v nekaj starostnih kategorij, svojo imajo na obeh trasah e-kolesarji.

Trasa poteka po boljših in slabših makadamih skozi gozdove Kočevskega Roga med Bazo 20 (in še malo bolj severno) in Mirno goro. Na varnem pred poletno vročino!

Trasa je primerna tudi za gravel kolesa, čeprav za njih ni ločene kategorije. Na zmagovalca z navzdol zakrivljenim krmilom pa ta maraton še čaka. Preozke gume pa ne bodo dobra zamisel, saj je ponekod makadam za njih manj primeren.

V dosedanjih izvedbah je bil start na parkirišču smučarskega centra, cilj pa pri gostišču Koča Gače malce višje, nad naseljem. Ne glede na to, kar piše v razpisu: letos bo tudi start pri gostišču.

Start na 59 km traso bo od 10. uri, na 23 km pa 15 minut pozneje.

Prijave

Cenejše prijave so do vključno srede 10. na prijavim.se, takrat tudi zaprejo spletne prijave, možne bodo še na dan dogodka na prijavni službi.

Prijave in razpis na prijavim.se

Trasi

Dolga trasa (klikni na zeleno) vodi z Gač na sever mimo Komarne vasi in Baze 20, nato mimo opuščene kočevarske vasi Podstenice, Ledene jame in jase Kunč, nato pa nazaj proti jugu mimo žage Rog, Debele jelke, Rese, Travnika in mimo Ponikev do vasi Planina pod Mirno goro. Od tam se pot nadaljuje čez Škrilj, čez polovico smučišča nazaj do Komarne vasi in do cilja pred gostiščem Koča Gače na smučišču.

Krajša trasa (rumena) gre naravnost v južno pentljo proti Planini.

Za dolgo traso najhitrejši porabijo nekako dve uri in četrt, za krajšo pa uro.

Na koncu pa, saj veste … lačen in žejen na Gačah ne bo nihče.

scgace.si

Facebook @SmucisceGace

Sledite nam