8. oktobra 2018

Skupinski spust in trije lisjaki, lačni zmage. Na Severnem Irskem tokrat 550 izzivalcev in nič kaj nedolžna proga.

Tudi tokrat na Severnem Irskem, v gorskokolesarskem centru Rostrevor. 550 izzivalcev, od tega jih je cilj včeraj dočakalo 414. Letos so se za izzivalci podili kar trije lisjaki – irska številka ena v enduru Greg Callaghan (Cube Action Team), aktualni svetovni prvak v spustu, Francoz Loic Bruni (Specialized Gravity), in letošnji zmagovalec Red Bull Hardline, Britanec Gee Atherton (Trek Factory Racing DH).

Prvih pet v dolini

Colin Ross, Killian Bron, Glyn O’Brien, Richard Marini in Ian Coates. Takoj za njimi pa že prvi lisjak – Gee.

Trije lisjaki

Gee Atherton (FOX 1) je imel v prvem sektorju 17. čas, v drugem sektorju je še bolj pritisnil na pedale in imel drugi čas, prav tako v zadnjem sektorju. Na koncu je zadostovalo za šesto mesto!

Greg Callaghan (FOX 3) je bil v zgornjem delu 19., v srednjem delu je imel četrti čas, v spodnjem pa devetega. Na koncu je bilo dovolj za dvanajsto mesto.

Loic Bruni (FOX 2) je bil v zgornjem delu najpočasnejši izmed lisjakov, zabeležil je 31. čas, v srednjem in spodnjem delu pa je bil najhitrejši! V cilj je prišel mesto za Callaghanom.

Kaj pa časi?

Čas zmagovalca Colina Rossa je bil 6:36,20, drugouvrščeni Killian Bron je zaostal 10 sekund in pet stotink, tretjeuvrščeni Glyn O’Brein pa je zaostal 16,86 sekunde. Gee je bil od zmagovalca počasnejši za 43,9 sekunde, Greg minuto šest sekund in 18 desetink, Bruni pa 19 desetink več kot Greg.

Med znanimi facami velja omeniti še Roba Warnerja, ki je dosegel 118. čas in za zmagovalcem zaostal 5 minut in 33 sekund.

Vrstni redi 

Fotografije Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Sledite nam