8. avgusta 2016

Avstrijski kolesarski park Serfaus Fiss Ladis zopet gostil mlade gravitacijske talente na festivalu Kona Rookie Games. Tudi slovenske.

Avstijski kolesarski park Serfaus Fiss Ladis je od petka do nedelje spet gostil mlade gravitacijske talente. Na Kona Rookie Games so se pomerili v pumptracku in na DH progi, za popestritev pa so pripravili še slopestyle šov.

{loadposition inside}

Dež in blato

V petek se je vse skupaj začelo z dežjem. Zagnanih najstnikov med treningom za veliko predstavo ta ni preveč motil, z blatom so imele več opravka mame, a kvalifikacije za DH tekmo so bile vseeno odpovedane. Tudi popoldne, ko je bila na vrsti prva tekmovalna disciplina – pumptrack, je še vedno deževalo. Vseeno se je na startni rampi zbrala lepa gruča fantov in deklet, ki so z močjo rok in dobro tehniko dvakrat prevozili kroga z grbinami.


Sobotno jutro se je začelo s soncem, ki pa ni dolgo zdržalo. Okoliški hribi so bili na novo pobeljeni s snegom, temperatura pa temu primerna. A vsaj deževalo ni. Blata na DH progi je bilo še vedno dovolj. Ta dan je šlo zares, saj je bila na vrsti dirka pokala iXS.

Brez mladih Slovencev ne gre

Tudi Slovenci so bili na štartu. Rajd Funsports so zastopali Rudi Pintar, Žan Pirš in Vidian Šalehar Rihtar, ŠKTD Avče pa Žak Gomilšček in Marko Niemiz. Na koncu se je najbolj veselil Marko Niemiz, ki je v kategoriji U 15 ponovil lansko tretje mesto. Bravo, Marko, le tako naprej!


Marko Niemitz na najnižji stopnički. Foto MahMTB.

Sobotni večer pogreli fantje na dirt in slope kolesih. Prejšnja leta je bila to ena od tekem festivala, letos pa le spremljevalni dogodek. Najboljši trik je izvedel skoraj že profesionalec Peter Kaiser iz Nemčije, slovenski stil pa je pokazal Jaka Hartman.

Še bolj resna je bila nedeljska tekma prvenstva IXS, ki je v kategoriji U 17 predstavljala neuradno svetovno prvenstvo. Žak Gomilšček je končal na 17. mestu, Marko Niemiz pa v U15 tokrat na petem.


V soboto smo si na velikem ekranu ogledali tudi dirko v spustu iz Mont Saint Anne in verjetno ni daleč dan, ko bomo na tekmi najvišjega ranga videli prve udeležence Kona Rookie Games.


Bodoči Gwini, Harti, Bruniji? Morda! Fantje so že sedaj prave face! Foto organizator.

Več na o festivalu  

Vrstni redi tekmovanja v pumpu

Vrstni redi iXS Rookies Cup

Avtor fotogalerije Matej Hartman MahMTB, naslovna fotografija organizator

Sledite nam