21. oktobra 2019

Jaka Hartman je prišel pogledat, kaj je zamudil julija na Flat Out Days, raztrgal paralelni slalom in pofrčal še na veliki liniji. Poročilo z videm JJ Dremlja.

Ljubljanski društvo Supersnurf je v nedeljo v bike parku Ljubljana, s katerim upravlja Kolesarsko društvo Rajd, na progi, ki jo je zgradil BATT Crew, priredil dirko v paralelnem slalomu. Zgledno sodelovanje društev torej!

Tudi Battovci poleg niso stali križem rok, nafrizirali so svojo linijo za veliko letenje in se šli “sešn” s fanti, ki se morda pojavijo na naslednjem dogodku Flat Out Days.

Jaka Hartman, svež iz Kanade, je trgal v paralelnem slalomu, kjer je v velikem finalu premagal Tomaža Oražma (BATT). V malem finalu za tretje mesto je bil Nejc Avbelj (Supersnurf) hitrejši od Žana Jurce (Rajd Ljubljana).

Pri ženskah sta se za zmago pomerili Francozinji, Lisa Marie je premagala Gaelle Meystre (njuno prisotnost je zagotovil kar Jaka). Svojo dirko pa so imeli mladinci, kjer je zmagal Supersnurfov Jan Zupan pred Lukom Novakom (seveda ne nekdanjim državnim prvakom v spustu).

Potem se je Jaka presedel na veliko kolo in šel letel. Tudi tam je najbolj prepričal, četudi ni bilo ne rotacij ne ocenjevalcev. V obeh disciplinah bi bil Jaka pri vrhu tudi na Flat Out Days.

In potem so šli vsi skupaj na Battov roštilj. No, ne NA roštij, na jedačo z žara.

Snurf

Supersnurf je tisti klub, ki je s prirejanjem dirk v paralelnem slalomu začel že v devetdesetih, takrat pod imenom Snurfclub, dirkam pa se je reklo Živalski dvoboj. Tudi na poletnem Flat Out Days Ljubljana, kjer na isti progi izvedejo največjo tovrstno dirko pri nas, skrbi za izvedbo s štartnimi vratci in merjenjem časa. Tole pa je bil njihovi mali žur.

supersnurf.si

Naslovna fotografija je mladinski finale Zupan proti Novaku, foto Jakob Remar. Več Jakobovih fotografij kmalu na Supersnurfovi FB strani @supersnurf

Sledite nam