20. marca 2018

Okej, malo napihujemo, ampak večjega tekmovanja od Hillstrike Open Race, ki je bila v soboto na Turrachu, na snežnih bolidih trbovske znamke ni na vsem svetu.

O Hillstriku smo že kar nekaj pisali, je snežno vozilce na treh smučeh, s sedežem, prednjim vzmetenjem, pedali, BMX krmilom … Slovenske znamke.

Poleg tega, da se je z njim podobno luštno spuščati kot s kolesom, pa skakati in obračati trike, je tudi pripravno orodje za tekmovanje. V veleslalomu, na bolj divjih progah ali pa kar na izpadanje z več tekmovalci na progi v slogu deskarskega ali smučarskega krosa, mtb 4krosa, dvoboja …

Tako je bil videti tudi prvi Hillstrike Open Race minulo soboto na smučišču Turracher Höhe na avstrijskem Štajerskem, ki je nadomestil lansko serijo Hillstrike Cup. Za avtobusnim prevozom iz Slovenije, brezplačno udeležbo in najemom Hillstrikov ter celim dnevom divjanja in zabave na snegu.

Po dopoldanskem ogrevanju in spoznavanju terena in pripomočkov se je začelo tekmovanje na izpadanje. V kategoriji Open Race je bilo 15 udeležencev iz Avstrije, Madžarske in Slovenije, ki so se najprej pomerili v trojicah, od četrtfinala dalje pa v dvobojih.

Potem se pa bori z Andrejem Šumbergarjem – Šumbo, nekdanjim tekmovalcem v spustu, evropskim veteranskim prvakom, izkušenim tudi na snowscootu in Hillstriku. S komolci in brezkompromisnimi linijami je trgal vse do velikega finala, kjer je premagal Luka Hribarja. Tretje mesto je zasedel Matjaž Urtelj.

“Napeta dirka je bila z nekaj tesnimi boji. Veselim se že naslednje zime, ko bi s Hillstrikom morda poskusil še kaj novega,” je povedal Šumba. In še: “Vedno me gane, kako se Trbovci lotijo stvari. Zato v veliki meri nastopam tudi zato, da podprem fante, ki delajo dobre stvari. Ostalo pa že steče …”

V veselje kolesarjev zima počasi jemlje konec, na Hillstrike pa ponovno v naslednji zimi, v kateri zopet obljubljajo prvenstvo na Hillstriku. Svetovno, kakopak.

hillstrike.com/hillstrike-cup

Fotografije Lovro Rozina/Hillstrike. Več fotografij v albumu na Facebooku


Sledite nam