15. januarja 2016

125 dni nas loči do edinstvene gorskokolesarske dirke na naših tleh, evropskega prvenstva v singlespeedu, ki bo v Kobaridu.

Priprave na gorskokolesarski dogodek leta so v teku in vse se že preliva v finalizacijo. Enoprestavniška ekipa je prestavila v višjo prestavo. No, pri singlespeedu sta dve prestavi ena sede, druga stoje. Sedaj so v tisti, ko “apzicajo”. Datum je že nekaj časa potrjen, kraj dogajanja tudi.

Termin, ki ga moraš rezervirati

Od petka do nedelje! Med 20. in 22. majem! V Kobaridu, natenčneje v kampu Rut, le streljaj od centra mesta. V zavetju dreves in z dovolj površinami tudi za družabne igre. Izleti vsekakor ne bodo samo na kolesih, saj Kobarid z okolico ponuja še mnogo več. Dve smaragdni reki, Sočo in Nadižo, nekaj kulturnih spomenikov – kostnico ter muzej 1. svetovne vojne, kobariško zgodovinsko pot. Od nekolesarskih športov pa kajaking, kanjoning, rafting … In tako bo poskrbljeno za zgodovisko/kulturne kot tudi športne navdušence.

Časovnica

Začenši v petek 20. maja. Ob devete ure dalje registracija udeležencev in njihovih spremljevalcev. Skozi cel dan vožnje za različne okuse. Od kratkih, predstavitvenih, do kakšne malo daljše, a ne predolge ture, saj je potrebno biti v taboru najkasneje do osemnajste. Takrat bo na sporedu, kot veleva tradicija, kratek nagovor organizatorja ter čas za večerjo. Po večerji? Zabava do … po želji.

Sobotno jutro se bo pričelo s kavico ob osmih. S kavo so na Irskem kokoške osvojile srca mnogih singlespeederjev, saj je Amela skrbela, da opojne črne substance ni nikoli zmanjkalo. Ob desetih bo start dirke, ob 13. uri čas za kosilo (baje se pripravlja nekaj resnično dobrega). Takoj po kosilu bodo sledile igre, kolsarske in ne kolesarske. Zakaj igre? Z igrami se namreč določi, kdo bo gostitelj prihodnjega prvenstva. Sledi večerja ter slovesna podelitev nagrad. Po podelitvi pa zabava.

Zadnji dan, v nedeljo, jutranja kava, da se prebudijo zaspane in utrujene enoprestavniške duše. Nato še kolesarski izlet po okolici, kosilo in slovo od jubilejnega, desetega evropskega prvenstva v singlespeedu.

Izleti

Oziroma vodene kolesarske ture bodo, kot je običajno, namenjene spoznavanju kraja in bližnje okolice. Kje in kakšne bodo, zaenkrat ostaja zavito v tančico skrivnosti. A glede na to, da je sodelovanje z lokalno skupnostjo zelo pozitivno, se obetajo takšne z nepozabnimi razgledi. Ker pa je enoprestavniška srenja razdeljena tako med užitkarje in “ta zaresne” kolesarje, bodo izleti prilagojeni glede na sposobnosti posameznikov.

SS pravi

SS = singlespeed selektor, v tem primeru je to Dani Kovačič, tisti Dani, ki smo ga že nekaj spraševali okoli dogodka – intervju si lahko prebereš tukaj.
In kaj poreče na bližajoči se dogodek?
“Ekipa, ki skrbi za organizacijo je iz začetne deseterice prišla že na dva ducata in vsakdo ima svojo vlogo, ki jo uspešno opravlja. Sestanki, prošnje, ogledi lokacij, sodelovanje z lokalno skupnostjo, ki dogodek podpira ter stiki s pokrovitelji. Hm, organizacija ni mačji kašelj. Vesel sem, da nam je po odisejadi na Severnem Irskem uspelo prepričati veliko ljudi. Predvsem pa je celotni ekipi največji izziv pripeljati in gostiti raznoliko množico gorskih kolesarjev iz … sploh ne vem točno koliko držav, ter jim nuditi tisto pravo gostoljubje ter pokazati lepote naše dežele”.

Mimogrede, prek spleta se je že prijavilo dvesto kolesarjev in spremljevalcev in to brez domačih udeležencev.

Za tiste, ki še ne veste, Singlespeed Slovenija deli dogodek na facebooku, od septembra dalje pa tudi spletno stran www.ssec.si, kjer se lahko prijaviš na dirko!

Uvodna fotografija Tic Kobarid, ostale fotografije Uršula Kordiš in Urša Drofenik

Glavni pokrovitelj dogodka je:

{loadposition inside}

Ostali pokrovitelji:

Sledite nam