17. januarja 2010

Saša Merljak (Suzuki) in Boštjan Volf (Kawasaki) na treningu na motornih kolesih za kros v številčni druščini na progi v Vrtojbi.

Volf

Volf

Merljak

Merljak

Boštjan in Saša na svojih motoriziranih dvokolesnikih

Boštjan in Saša na svojih motoriziranih dvokolesnikih

Sončna, malo vetrovna, a ne prehladna januarska sobota na progi za motokros v gramozni jami med Vrtojbo in Mirnom, ki jo že nekaj let lepo urejajo člani društva Gas Vrtejba. Na oko kakšnih petdeset jezdecev na motokros motorjih pili svoje spretnosti.

Med njimi sta tudi dva z vrha domačih dirk v spustu z gorskimi kolesi: domačin Saša Merljak iz Nove Gorice in Boštjan Volf (Supersnurf RSP) z malce bolj oddaljenih Prevoj. Merljak je svojega štiritaktnega rumenca naložil na tovornjaček, fordov ranger, ki ga je pripeljal s seboj ob vrnitvi iz ZDA, Volf pa je svojega dvotaktnega zelenca čez pol države privlekel na prikolici.

Takšen trening je za spustaše izven sezone dobrodošel, saj pomaga pri tehniki in privajenosti na hitrost. Na motorju trdo delajo tudi mišice vsega telesa – rok in nog, ramen, trupa … ter seveda možgani.

Medtem ko na celini lopatamo sneg, so na Primorskem razmere takšnemu treningu prijazne skoraj vso zimo. Med spustaši je kar nekaj ljubiteljev motokrosa in ni čudno, da prednjačijo Primorci – poleg Merljaka še Nejc Rutar (te dni spoznava nov motor), Tadej Humar (te dni ima motor v delih), Emanuel Humar

Na videu si oglejmo, kako gre Sašu in Boštjanu na motorjih in kaj sta imela povedati (7:30) >>

Povezave:

www.drustvo-gas.si/slo/motocross.php

www.wolf.si

Sledite nam