12. aprila 2018

Med prijavljenimi Atwill, Brosnan, Fairclough, Greenland, Macdonald, 2x Hannah, Nicole … in tudi Jure Žabjek pride! Evropska prvakinja Monika Hrastnik seveda tudi.

Konec tedna se na Mariborskem Pohorju začenja evropski pokal v spustu iXS European Downhill Cup.

Maribor je bil v letih 2013 in 2014 že v seriji, od 2015 pa ga je zamenjala Kranjska Gora. A letos imamo kar obe dirki na sporedu evropskega pokala!

Proga je podobna, kot je bila lani na finalu serije Unior Downhill Cup. Prvi trening je v petek popoldan, v soboto bodo kvalifikacije potekale od 14.30, v nedeljo pa finale od 12.30 in na koncu še superfinale trideseterice najhitrejših članov.

Teden dni pred prvo dirko svetovnega pokala na Lošinju bo tudi konkurenca zelo zanimiva. Skupaj je prijavljenih več kot 350 tekmovalk in tekmovalcev iz 30 držav.


Skale so še vedno tam, foto Bike park Pohorje

Da bo dirka kar podobna svetovnemu pokalu, bo poskrbelo kar devet ekip UCI z domačo Unior/Devinci Factory Racing na čelu.

Pa začnimo pri Juretu Žabjeku, ki se je poškodoval pred manj kot tremi tedni in se trudil svoje zapestje usposobiti so svetovnega pokala na Lošinju. Jure pride! “Za vikend sem mislil iti samo malo na kolo, da se navadim opornice za zapestje. Ampak ker trenutno ni prav veliko lokacij za vozit, grem kar v Maribor na tekmo,” pravi Jure. “Želim le voziti, če ne bo šlo, bom pač odnehal.”

Med prijavljenimi so še Phil Atwill (VB, Propain Dirt Zelvy), Troy Brosnan (Avs, Canyon Factory Racing), Brendan Fairclough (Scott Velosolution), Laurie Greenland (VB, MS Mondraker), Mick Hannah (Avs, Polygon UR), Brook Macdonald (NZ, MS Mondraker Team), Remi Thirion (Fra, Commencal / Vallnord), Matt Walker (NZ, Cube Global Squad), Mark Wallace (Kan, Canyon Factory Racing) … če naštejemo le nekatere, ki stopajo na stopničke v svetovnem pokalu in na svetovnih prvenstvih, pa “naša” Rudy Cabirou (Fra) in Dakotah Norton (ZDA) iz ekipe Unior/Devinci Factory Racing …

Pri dekletih pa poleg evropske prvakinje in lanske skupne zmagovalke serije Monike Hrastnik (KK Črn trn) še Jana Bartova (Češ), Petra Bernhard (Avt, Friesis – Bikery), Tracey Hannah (Avs, Polygon UR) in Myriam Nicole (Fra, Commencal / Vallnord).


Monika Hrastnik lani na finalu Unior DH Cupa, foto Klemen Humar

Tudi Slovencev bo kar nekaj poleg omenjenih dveh – pri ženskah še Špela Horvat (BeFly World Team), pri moških omenimo Luka Berginca (KK Črn trn), Jana Cimpermana, Jerneja Cokana (ona MTB Trbovlje), Miha Ivančiča (ŠKTD Avče), lanskega mladinskega prvaka serije Rudija Pintarja (Sinter Brakes Team) in članskega zmagovalca iz 2013 Mirana Vauha (KK Črn trn).

In še presenečenje pokvarimo – prvič na dirki v spustu bo za mikrofonom Kristjan Vreček!

Vremenska napoved za konec tedna za Maribor sploh ni tako blazno slaba. Vseeno vzemi s seboj kaj nepremočljivega.

Preberi še
Koledarji serij iXS za 2018 so tu
Monika, Jure in še Rudi skupni zmagovalci evropskega pokala v spustu!
Video z DH Visit Pohorje
Skupni zmagovalci Uniorjevega pokala v spustu: Žabjek, Hrastnikova, Kokelj …

www.ixsdownhillcup.com

Na uvodni fotografiji Jure Žabjek na zadnji dirki na Pohorju, finalu Uniorjevega DH pokala konec septembra, foto Klemen Humar

Sledite nam