21. avgusta 2014

V petek in soboto v Bovcu festival Adrenalin sound. Hribovski športi, sobotna enduro preizkušnja in koncerti.

Slovenski enduro ne počiva niti takrat, kadar počiva serija SloEnduro. Nova preizkušnja bo na vrsti že to soboto kot del novega bovškega festivala Adrenalin Sound. Hribovski športi, po katerih prepoznavamo Bovško – kajak, plezanje, treking in gorsko kolesarstvo – ter zabava s koncerti na plaži ob Soči ter na prireditvenem prostoru na bovškem letališču, tak bi bil najkrajši povzetek festivala.

Začenja se že v petek s kajak slalomom in tekmo v balvanskem plezanju, didžej programom na plaži ter koncerti. V soboto pa mtb enduro, treking tekma, zvečer pa zagodejo Da Phenomena, (ne čisto tapravi) Red Hot Chili Peppers in Dan D.

Enduro tekmovanje se začne v soboto ob 10. uri na letališču. Opis trase gre takole: Tekmovanje se prične s transferjem, ki tekmovalce pelje preko letališča s spustom v Čezsočo. Sledi vzpon proti skalnatem podoru na gori Javoršček, kjer se začne prva hitrostna preizkušnja. SP 1 je iz podora do zaselka Jablenca, kjer se začne najdaljši transfer. V drugem transferju se dvignemo iz območja reke Soče preko Bovca do B postaje kaninske žičnice. Na tem območju se odvijata naslednji dve hitrostni preizkušnji. Zadnja hitrostna preizkušnja bo t.i. Down town po bovških ulicah iz Kaninske vasi do samega centra Bovca. Skupno število transferjev in hitrostnih preizkušenj je 4. Transferji potekajo večino po makadamskih cestah, hitrostne preizkušnje pa po enoslednicah. Skupna višina vzponov vseh štirih transferjev je 1.050 vm. Na cestah in makadamih se je potrebno držati cestno prometnih predpisov.

Kategoriji sta dve: moški in ženske. Podobno preprosto in sproščeno bo tudi vse drugo, povezano s preizkušnjo, pravi prireditelj Mac. Tako da brez strahu, tudi če bo to tvoj prvi enduro.

Podrobne informacije in prijava malce nižje na adrenalin-sound.com

Na uvodni fotografiji: Trasa endura je že označena!

Sledite nam