10. januarja 2013

Blaž Tomažin nam je svoj film Switch za spletno premiero razsekal na tri kose. Tu je prvi s Cecom, Halzerjem, Knezarjem, Fekonjo in Fištravcem!

V čast nam je, da prvi na spletu predstavljamo film Switch avtorja Blaža Tomažina. Danes objavljamo prvega od treh delov.

Film “odpirata” Zasavca Jan Cestnik in Miha Halzer, ki sta svoj del posnela v pohorskem parku oziroma največ na trasi spusta za svetovni pokal.
Sledi solo del Mariborčana Blaža Knezarja, ki prav tako vozi v domačem parku.
Prvemu kosu filma smo priključili še BMXarski del: Domen Fekonja na dirtih v tržiški Divjini, Miha Fištravec pa v urbanem okolju.

Nekaj vtisov ekipe – kaj jim ne najbolj ostalo v spominu s snemanja?

Jan Cestnik: “Fajn je blu. Od nekdaj sem veliko snemal in imel veliko posnetega od drugih, pa nič sebe. Zdaj imam končno tudi to, za spomin. Blaž ima svoj način snemanja, sem se tudi kaj naučil, saj me to zanima. Dobra izkušnja.”

Miha Halzer: “Fajn je bilo s prijateljem ves dan snemati na Pohorju. Zares smo snemali od jutra do večera, za dve minuti filma. Filma sploh še nisem videl in se veselim spletne premiere.”

Blaž Tomažin: “Cec je zjutraj prišel pod Pohorje s svojo faco in začelo se je … Vzdušje je bilo ves dan odlično, sproščeno. Všeč mi je, da se film začne doma na Pohorju. Prvi posneti material pa je bil sicer tisti s Fištravcem.
Snemanje z Domnom v Tržiču je bilo zabavno. Tržičani z Ribo na čelu so imeli tisti dan košnjo v parku, pa so bolj pekli čevapčiče in se zabavali za kamero.
Del z Dejvom (Blaž Knezar = Dave Grohl, Nirvana/Foo Fighters, op. p.) je nastal spontano. Na Pohorju sva snemala nekaj čisto drugega in naposled sem ta material uporabil v filmu.”

Današnjih 12 minut videa ni več kot polovica 22-minutnega Switcha, saj sta poleg celotni uvodna in odjavna špica.

Drugi kos (z Blažom Hölclom, Miranom Vauhom in Vidom Kovačem) prihaja v torek 15. januarja ob 20. uri!

Na uvodni fotografiji Halzer in Cestnik na Pohorju.

Akcija! (itak ni nihče prebral teksta, vsi naravnost v video …)

Film “na kose” je zdaj skrit, celoten film na ogled tukaj

Sledite nam