BMX SP, Jaka Remec
11. novembra 2022

Na svetovnem prvenstvu v urbanih športih v Združenih arabskih emiratih Jaka Remec v disciplini BMX park v polfinale.

Z zbranimi 74,13 točkami se je sedemnajstletni Jaka Remec z 22. kvalifikacijskim rezultatom uvrstil v jutrišnji polfinale svetovnega prvenstva. Jaka je drugi najmlajši polfinalist in peti najmlajši udeleženec letošnjega svetovnega prvenstva. Remec, ki trenutno zaseda 73. mesto na lestvici Mednarodne kolesarske zveze UCI, je kljub dvema poškodbama, ki ju je staknil v letošnji sezoni, kvalifikacije odpeljal zelo dobro.

Jaka po kvalifikacijskih vožnjah pove:

“Bilo je super. Ni bilo sicer perfektno, ker mi je na koncu ‘runa’ ostalo še petnajst sekund, računal sem na maksimalno 5 sekund, tako da sem na koncu nekoliko improviziral. Prvič sem uradno ’sfural’ 360 triple tailwhip in sem zelo vesel. Sedaj pa fajn se najesti, potem pa spat. No, še prej narediti načrt za jutrišnji ‘run’, da bo tak, kot mora biti. Jutri upam, da mi bo šlo še boljše. Točno vem, kaj moram dodati in česa ne smem dodajati. Se bom pa vsekakor potrudil!”

Prepričljivo najboljši v kvalifikacijah je bil Japonec Rimu Nakamura (89,57 točk), 87,45 točke je dosegel Argentinec Jose Torres Gil, tretji rezultat kvalifikacij pa je pripadel Francozu Anthonyju Jeanjeanu (86,52 točk). Nekdanji zmagovalec svetovnega pokala Hrvat Marin Ranteš se je uvrstil na 10. mesto, mesto pred legendarnim Venezuelcem Danielom Dhersom.

Vse informacije najdeš na uci.org.

Naslovna fotografija UCI BMX Freestyle

Preberi še

Svetovno prvenstvo v urbanih športih tudi z Jako Remcem

Sledite nam