30. junija 2016

Pred posamičnimi obračuni v olimpijskem krosu je bila v četrtek na sporedu še dirka štafet.

Danes je bila na vrsti dirka štafet. Po popoldanskem nalivu je bila proga mokra in spolzka in je obetala napete boje. Zlato v Francijo, srebro ostalo doma, bron v Švico.

Dirka štafet je priložnost, da si narediš ime, predvsem če si v mlajši kategoriji. Dirkači do 23 let in mladinci to dobro vedo. Zaradi tega imajo tekmovalci z vrha lestvice včasih težave z neugnanimi mladci. To je danes v prvem krogu izkusil Manuel Fumić, ki so ga mladci brez spoštovanja napadli in spravili v višje obrate, kot si je želel. Na spolzkih koreninah ga je zato spravilo s kolesa, a vseeno je predal kot četrti.

Druga menjava

Prvi je bil vzpenjajoča zvezda Victor Koretzky (Francija), drugi Danec Simon Andreassen in tretji Italijan Luca Braidot. V naslednji predaji so nastopili pretežno mladinci. Danec je imel precej težav na progi, tako da je na drugo mesto prišla Nemčija, za njo so se zvrstile Avstralija, Italija in Švica. Češka je bila po težavah na devetem mestu.

Tretjič

V tretji predaji so vozila večinoma dekleta. Pauline Ferrand Prevot je prednost brez težav ohranila. Helen Grobert in Sina Frei sta razliko sicer zmanjšali, pa tudi Katerina Nash je prišla bližje.

V zadnji krog

Tako so se v zadnji menjavi udarili za medalje Jordan Sarrou, Jaroslav Kulhavy, Ben Zwiehoff in Lars Forster.
Borba je bila peklenska. Sarrou je bežal pred Kulhavyem kolikor je le mogel, ne da bi zašel v težave. Jaro je na domačem terenu vohal zlato in ga ni hotel prepustiti na lahek način. Vendar je bila razlika vseeno prevelika.

Sarrou je tako privozil zlato za Francijo, srebro si je po boju s Švicarjem priboril Kulhavy in bron je na koncu pripadel Švicarjem s Fosterjem kot zadnjim v štafeti.
Če je soditi po štafeti, lahko preko vikenda pričakujemo napete in izenačene boje v vseh kategorijah. Nove Mesto na Morave obeta ognjemete!

V petek so na vrsti dirke mladincev.

Vrstni redi 

Preberi še:
Teden svetovnega prvenstva v krosu je
SP Nove Mesto: Eliminator Lindi in Danielu

Sledite nam