29. junija 2016

Končana so tekmovanja v prvi disciplini na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu. Eliminator, dirka, ki v kvalifikacijah ni zanimiva, a se v borbi štirih spremeni v …

Končan je eliminator, dirka, ki skozi kvalifikacijske kroge ni atraktivna, a se v borbi štirih na izpadanje spremeni v klavnico.

Fantje

Branilec naslova Daniel Federspiel in bivši prvak Simon Gegenheimer sta bila najhitrejša v kvalifikacijah. Tudi v naslednjih kolih nista imela velikih težav, so pa zato drugi pokazali, koliko pomeni dobro mesto na svetovnem prvenstvu, tudi če je to eliminator. Podajanje v nevarne situacije in borba krmilo ob krmilu sta prinesla kar nekaj padcev, a so se favoriti temu na srečo izognili.

V velikem finalu so se tako pomerili Gegenheimer, Federspiel, Fabrice Mels in Emil Linde. Tu ni bilo več taktiziranja. Od začetka je povedel Federspiel, ki mu je sledil le Gegenheimer. V ciljni ravnini pa je Federspiel vklopil turbo in odpadel je še edini zasledovalec.

Tako je Daniel Federspiel obranil naslov svetovnega prvaka in ga podaljšal še za eno leto.

Dekleta

Nič drugače ni bilo pri dekletih. Borba na nož, prazne gume, padci na kamnitih odsekih in prazen tank 200 metrov do cilja. Prav vse kar je bilo mogoče se je tudi zgodilo. Aleksandra Engen, druga po kvalifikacijah, je izpadla v polfinalu, ko ji je zmanjkalo sape za zadnjih 100 metrov. Tako je bil finale popoln švicarski obračun s statistko Ingrid Boe Jacobsen. Prva je v cilj prišla Linda Indergand, druga je bila Kathrin Stirnemann in tretja Ramona Forchini. Tako je Švica osvojila popoln komplet medalj pri dekletih.

Indergandova je prav tako kot Federspiel obranila naslov z lanskega leta. Svojo hitrost pa bo lahko izkoristila tudi na krosu, saj za razliko od Federspiela kotira visoko tudi v tej disciplini.

Čeprav od eliminatorja nismo pričakovali veliko, pa je ponudil hitrost in razburjenje, ki si ga je bilo le želeti. Upamo na obuditev te discipline v kakršnemkoli formatu ali pokalu.

Jutri so v Novem Mestu na vrsti štafete.

Svetovno prvenstvo na strani UCI


Kako postaneš svetovni prvak?
V videu! 

Sledite nam