Hervis serviser
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
31. avgusta 2019

Mojstrska predstava Francozinje, odlična borba Avstralke in Švicarke ter dober zaključek Slovenke.

Nova svetovna prvakinja v olimpijskem krosu med elito je Francozinja Pauline Ferrand Prevot! To je po letu 2015 njen drugi naslov najboljše na svetu. Svetovna podprvakinja je postala Švicarka Jolanda Neff, na tretje mesto se je uvrstila Avstralka Rebecca McConnell. Branilka naslova Američanka Kate Courtney je osvojila 5. mesto, odlično pa je dirko odpeljala Tanja Žakelj, ki je končala na osmem mestu!

Dirka

Najhitreje sta začeli Neffova in Courtneyeva, pridružila se jim je še McConnellova. Narekovale so peklenski ritem in kmalu je popustila Američanka. Pred njo sta se postavili Nizozemki Anne Terpstra in Anne Tauber. Pauline Ferrand Prevot se je po padcu v startnem krogu z osmega mesta počasi prebijala naprej, povratnica med najboljše Švedinja Jenny Rissveds se je vozila okoli sedmega mesta. Tanja Žakelj je dirko zaČela odlično in se vozila med desetim in dvanajstim mestom.

Hud tempo je začela stopnjevati Avstralka in Švicarka je počasi popuščala, obratno pa je bilo s Francozinjo, ki se je hitro približevala vodilnima tekmovalkama. V ozadju se je Žakljeva borila z Annie Last in Catharine Pendrel ter počasi napredovala v prvo deseterico.

Jenny Rissveds je počasi izgubljala mesta, Kate Courtney se je utrdila na šesti poziciji, vodstvo pa je prevzela Ferrand Prevot, ki je začela voziti svojo dirko in pred zadnjim krogom si je privozila več kot 40 sekund prednosti, Neffova je zaostajala že več kot minuto. Nato pa preobrat, v drugi polovici zadnjega kroga je Neffova ujela McConnellovo ter se podala v lov za Francozinjo, a njen zaostanek je znašal že 50 sekund.

V ozadju je popustila Anne Tauber, prehitela jo je Kate Courtney, ki je nato lovila še drugo Nizozemko Anne Terpstra. Tanja Žakelj je z osmega mesta napadala sedmouvrščeno Britanko Annie Last. V cilju je imela nova svetovna prvakinja 43 sekund prednosti pred Švicarko in minuto in 17 sekund pred Avstralko! Na četrto mesto se je uvrstila Anne Terpstra, ki je zaostala 2 minuti in 26 sekund. Kate Courtney je z zaostankom 2 minuti 42 sekund osvojila 5. mesto. Tanja Žakelj je z zaostankom 3 minute 40 sekund dirko končala na odličnem osmem mestu!

Vrstni redi

Posnetek dirke si lahko ogledaš zvečer na RedBull TV.

Naslovna fotografija Grega Stopar

Preberi še
SP MSA: XC krog z Emily Batty
SP MSA: Mokre kvalifikacije spusta
SP MSA: Juretov bling-bling
SP MSA: Po DH progi z Žakom
SP MSA: Po progi z Benom
SP MSA: Prva e-MTB XC svetovna prvaka okronana
SP MSA: Med štafetami zmaga v Švico

Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam