2. septembra 2014

Na Norveškem podelili prve medalje, najbolj veselo nocoj v taborih Švice in Belgije. Slovenska finalista v eliminatorju, Halzer in Berginc, sta izpadla v osmini finala.

Prvo javljanje s svetovnega prvenstva v gorskem kolesarstvu in trialu na Norveškem začenjamo z novico o kronanju novih svetovnih prvakov v eliminatorju. To sta postala Švicarka Kathrin Stirnemann in Belgijec Fabrice Mels, slednji po izredno napetem velikem finalu, ki se je začel s težavami Daniela Federspiela ter padcem Kevina Miquela v zadnjem ovinku, kar je Melsu odprlo pot do zlata. Oba sta tudi zmagovalca svetovnega pokala v tej disciplini.

Danes najvišje uvrščena Slovenca sta Miha Halzer na 27. in Kevin Berginc na 31. mestu. Miha je bil po kvalifikacijah 19., Kevin 31. V prvem krogu bojev na izločanje je prvi nastopil Kevin – napad v prvem ovinku na koncu ciljne ravnine je bil hraber, a žal ni prinesel uspeha. Zares pa druge možnosti kot napadati ni bilo. Bolje je svojo finalno vožnjo začel bolj izkušeni Miha, ki je v prvem vzponu še pokazal agresiven napad, na koncu pa ni imel pravih možnosti za napredovanje. V kvalifikacijah je vozil še Urban Ferenčak, katerega naloga bo od zdaj naprej tehnična podpora reprezentanci.

Organizatorji si zaslužijo pohvale za odlično izpeljano dirko, ki je bila sprva sicer deležna kritik zaradi odmaknjene lokacije v Lillehammerju. Vendar je bilo prizorišče zares izjemno, proga pa speljana po muzeju na prostem, v katerem prikazujejo tradicionalne hiše iz regije ter vrsto običajev. Torej bonus točke za organizatorje in muzej Mailhaugen.

Jutri se dirkanje seli nazaj v kolesarski park v Hafjellu, na sporedu bo štafeta v krosu, na kateri pa Slovenija ne bo nastopila.

Vsi rezultati na strani UCI
Uradna stran svetovnega prvenstva na Norveškem

Na uvodni fotografiji Miha Halzer (na desni) v osmini finala.

Sledite nam