Valamar SI 2021
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
15. julija 2018

Po letu 2015 v Lenzerheideju danes v olimpijskem krosu v Vallnordu nova zmaga Gunn-Rite Dahle-Fleesja. Pri moških je svojo prvo zmago v svetovnem pokalu osvojil Gerhard Kerschbaumer.

Po letu 2015 v Lenzerheideju danes v Vallnordu nova zmaga Gunn-Rite Dahle-Flesjaa. Pri moških je svojo prvo zmago v svetovnem pokalu osvojil Gerhard Kerschbaumer.

Ženske

Gunn-Rita Dahle-Flesjaa! 45-letna Norvežanka je 22 let po svoji prvi zmagi v svetovnem pokalu (Kristiansand, Norveška), po 112 dirkah osvojila svojo 30. zmago v tej seriji. S tem je prevzela drugo mesto absolutno po zmagah v svetovnem pokalu. Več, 33 namreč, jih ima le Francoz Julien Absalon.

Velika dama olimpijskega krosa je v Andori gradila dirko na svojih izkušnjah. Najhitreje je seveda startala Švicarka Jolanda Neff in vodila večji del dirke. A Gunn-Rita je ni izgubila iz vidnega polja in jo v predzadnjem krogu dohitela in prehitela. V svojem ritmu je nadaljevala in Jolanda ji ni zmogla slediti. Jolando je lovila tudi Kanadčanka Emily Batty, a je Jolandi uspelo odbiti napad in v cilj je prišla druga, 25 sekund za veliko zmagovalko in 22 sekund pred tretjo Emily Batty.

S to zmago je “upokojitev“, ki jo je Gunn-Rita napovedala za konec sezone, prišla pod vprašaj.

Tanja Žakelj je dirko končala na 16. mestu. Več o njeni dirki v poročilu ekipe Unior-DeVinci: Andora: Tanja Žakelj je verjela vase in “rešila” dirko v Vallnordu

Moški

Švicar Nino Schurter je poizkusil zapustiti čredo že v prvem krogu, a Italijan Gerhard Kerschbaumer je imel dovolj moči, da ga je ujel in prehitel. Nato sta nadaljevala skupaj, a Kerschbaumer je vodil večino dirke. V ozadju se je odvijal boj četverice za tretje mesto.

Gerhard Kerschbaumer je nadaljeval močno na vzponih in dva kroga pred koncem naredil razliko, ki je svetovni prvak Nino Schurter ni zmogel več izničiti. Dvakratni svetovni prvak v kategoriji U23 Gerhard Kerschbaumer je tako po drugem mestu v Val di Sole osvojil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu, minuto in 13 sekund pred Ninom Schurterjem. Boj za tretje mesto je prav tako v predzadnjem krogu v svojo korist odločil Nizozemec Mathieu van der Poel, ki je za zmagovalcem zaostal dve minuti in 6 sekund. Zelo dober je bil tudi Luka Braidot na šestem mestu.

V obeh elitnih kategorijah se nam tako obeta še zelo napeta sezona!

Fantje u23

Francoz Joshua Dubau je osvojil svojo drugo zmago po tisti v Albstadtu. 18 sekund za njim je v cilj pripeljal Antoine Philipp in tako Franciji pripeljal dvojno zmago, dan po francoskem državnem prazniku. Tretji je bil Švicar Filippo Colombo.

Dubau je suvereno začel in si že v drugem krogu privozil prednost pred večjo zasledovalno skupino. Med dirko je imel že skoraj minuto prednosti, preden je proti koncu taktično spustil tempo in prvi prečkal ciljno črto. V boju za tretje mesto sta se v sprintu pomerila Filippo Colombo, ki je bil boljši od zmagovalca dirke v Novem Mestu, Romuna Vlada Dascaluja.

Rok Naglič je dirko v Andori izpustil.

Dekleta u23

Na vrhu so bile spet običajna tri dekleta in to v istem vrstnem redu kakor na prejšnjih dirkah. Švicarka Sinna Frei je dobila svojo enajsto dirko v svetovnem pokalu, minuto in 15 sekund pred Britanko Evie Richards in tri minute in 20 sekund pred Danko Malene Degn.

Že v prvem krogu se je Sinna Frei otresla svojih tekmic. V tehničnem delu je izbrala hitrejšo linijo in naredila razliko, ki jo je do konca samo še povečala. To je njena četrta zmaga letos. Samo na prvi dirki v Stellenboschu je bila na vrhu Malene Degn, njena klubska kolegica. Ta trojica poljubno kroji vrh v svoji kategoriji. Le v Novem Mestu, ko Evie Richards ni prišla do cilja, je bila na tretjem mestu druga tekmovalka, Italijanka Marika Tovo.

Vrstni redi

Fotografije Grega Stopar

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam