22. junija 2015

Slaba novica iz Tolmina – zadnji dve leti uspešno izvedeno prireditev je očitno pokopal “liberalnejši” Zakon o ohranjanju narave.

Slaba novica iz Tolmina – zadnji dve leti uspešno izvedeno tekmovanje v okviru festivala Soča Outdoor je pred letošnjo izvedbo v nedeljo 5. julija očitno pokopal “liberalnejši” Zakon o ohranjanju narave. Takole so danes sporočili iz organizacije in več napovedovali za konferenco za novinarje v ponedeljek 29. junija – po Soča enduru:

Razočarani in žalostni vas moramo obvestiti, da moramo tretjo izvedbo tekme Soča MTB Maraton ODPOVEDATI, saj kljub naporom nismo uspeli pridobiti novega predhodnega soglasja k izvedbi omenjene kolesarske prireditve. Z novo zakonodajo so začela namreč veljati tudi nova določila za organizatorje prireditev v naravnem okolju. Omenjena sprememba je v proces pridobivanja dovoljenja za izvedbo javne prireditve vnesla natančnejšo obdelavo, ki je pokazala, da različna zakonodaja še vedno prepoveduje vožnjo v naravnem okolju na večjem delu trase tekmovanja (TNP, planinske poti).

Informacija o prenosu ali vračilu že vplačanih štartnin na soca-outdoor.com

Facebook stran festivala

Uvodna fotografija je z lanskega maratona, foto Soča Outdoor festival

Sledite nam