3. decembra 2016

Vsako prvo soboto v decembru imajo lastniki tolstih koles svoj dan!

Po vsem svetu se na prvo decembrsko soboto odvijajo dogodki, skupne ture in druženja lastnikov tolstih koles oziroma ljubiteljev “fat bike” scene.

Takrat facebook preplavijo sporočila, filmčki in fotografije skupnih tur in vsega, kar paše zraven. Fat biking je v zadnjem času, navkljub velikemu komercialnemu napadu na prej zelo majhno kolesarsko sceno, ki je še vedno dokaj majhna skupnost v svetu gorskega kolesarstva, postal skoraj takšna subkultura, kot je enoprestavništvo.

Za svojega smo ga vzeli tudi v domačih logih. Res da v zelo omejenem številu in je, če ga srečaš na lokalni enoslednici, bolj izjema kot pravilo, pa vendar – tolsta scena obstaja! Zato tudi s strani mtb.si čestitke za današnji Global Fat Day!

Video štirih letnih časov prijatelja Maurizia Defloriana, navdušenega fetbajkerja, kjer lepo pokaže, da je tolstež prav vodljiva in ubogljiva igrača za vsak dan in ni prav noben posebnež.

Na vprašanje, če bi moral izbirati in izbrati le eno samo kolo, ki bi ga imel, imajo nekateri preprost odgovor: Fat Bike. Ok, v tem filmčku je navedena tudi znamka, a prepričanje lastnikov tolstih je enotno: “Ko ga enkrat imaš, ne greš več nazaj na ozke”. Uživaj še na Islandiji.

Sledite nam