Snowshoe, Wyn Masters
Pumpaj Slo Velenje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
13. septembra 2021

Pester ponedeljek na prizorišču zadnjih dirk svetovnega pokala v spustu. Wyn Masters po nekoliko spremenjeni trasi spusta, simpatični avstralski veteran napove slovo, “sindikatovci” pa zmedeni na progi.

Wyn TV

Kaj bi brez Wyna Mastersa? Po vsej verjetnosti bi gledali video analize Bena Cathra. Ampak Wyn je vedno prvi in tudi tokrat brez izjem po progi za spust, ki je nekoliko spremenjena, predvsem pa se na enem izmed delov razcepi in bo tako sredin spust nekoliko drugačen kot tisti v nedeljo. To smo že videli pri lanskem dvojnem dvojčku v Mariboru in Lousi.

Kaj je Wyn izvedel od tekmovalcev in delavcev, ki so zaključevali zadnje popravke na progi? Dobrih 14 minut Wyn TV in izveš vse.

Wyn Masters na Instagramu: @wynmasters.

Mick Hannah po lanski zmagi v spustu na festivalu Cranxworx v Rotouri. Foto Graeme Murray / Red Bull Content Pool.

“Sik Mick” se poslavlja

Pred osemintridesetim rojstnim dnevom je slovo od dirk svetovnega pokala napovedal avstralski veteran Michael Hannah in to skoraj leto dni za svojo mlajšo sestro Tracey: Tracey Hannah: Zbogom, svetovni pokal. Po dveh desetletjih tekmovanj na najvišjem nivoju bo v Združenih državah nastopil še na zadnjih dveh preizkušnjah v spustu. Član ekipe NS Bikes UR ni nikdar postal svetovni prvak, a je dolga leta krojil sam vrh spusta, bil podprvak v mladinski kategoriji (2000), bil je tudi svetovni podprvak v disciplini BMX race (1994), leta 2013 je na svetovnem prvenstvu zaostal le za Gregom Minnaarjem in leta 2006 zabeležil zmago na dirki svetovnega pokala v španskem Vigu. Mick je tudi štirikratni državni prvak v spustu, vknjiženih ima 17 stopničk na svetovnih pokalih, tri medalje s svetovnih prvenstev in 16 medalj iz festivalov Crankworx.

Mick je svoje tekmovalno slovo zapisal kar na družbenem omrežju Instagram: @sickmick83.

Po progi s Santa Cruz Syndicate

Steve Peat pravi: “Dve progi za ceno ene”. In še malce zmede, kje točno bo potekal novi del proge, tisti, ki je še zaščiten s trakovi! Po progi s sindikatovci Gregom Minnaarjem, Lucom Shawom in mehanikom Lylom Hyslopom.

Preberi še

Svetovni pokal: V Snowshoe z dvema Slovencema

Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam