8. septembra 2019

Jure Žabjek se iz Amerike vrača z 20. mestom, krepko pa je prispeval tudi k uspehu svoje ekipe Unior/Devinci Factory Racing.

Finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu je kot običajno najprej postreglo z dirkami v spustu, tokrat na novem prizorišču v Zahodni Virginiji v ZDA. Jure Žabjek se iz Amerike vrača z 20. mestom, krepko pa je prispeval tudi k uspehu svoje ekipe Unior/Devinci Factory Racing.

Snowshoe je novo prizorišče v svetovnem pokalu, a vse kaže, da bomo v prihodnje ta športni center sredi neskončne gozdne pokrajine še obiskali. Za slovensko-kanadsko ekipo Unior/Devinci Factory Racing je bila dirka izredno uspešna, saj sta bila odlična tudi Američan Dakotah Norton z 9. mestom in Kanadčan Kirk McDowall s 23. mestom. V točkovanju ekip so fantje zasedli izjemno 4. mesto!

Jure Žabjek je bil po dobrem nastopu na svetovnem prvenstvu samozavesten tudi pred to dirko, kljub lepi uvrstitvi pa ni šlo vse po željah: “Na koncu je 20. mesto kar soliden rezultat. Ta teden v ZDA sem imel nekaj težav z zdravjem, tako da je morda tudi to vplivalo na vse. S finalno vožnjo sem zelo zadovoljen, celoten vikend sem bil zelo hiter na progi, mogoče sem pričakoval celo več. V finalu sem naredil eno majhno napako, drugače pa sem imel tekočo vožnjo. Zaradi viroze me je v spodnjem delu mogoče že malo zmanjkovalo, drugače pa sem zadovoljen z rezultatom.”

Dirka je bila resnično zelo napeta, komaj dve sekundi boljši čas pa bi ga že popeljal v prvo deseterico, kar kaže na izredno izenačenost tekmovalcev.

Jure zagotovo sodi v sam vrh, poškodbe pa so mu znova preprečile pot do vidnejših rezultatov. Po zaključeni sezoni in 29. mestu v točkovanju svetovnega pokala je povedal: “Dirke, na katerih sem bil zdrav, sem odpeljal dobro. Zaradi poškodbe dveh dirk nisem vozil, na še eni sem se vračal, tako da tam tudi nisem nič pričakoval. Do skupnega 20. mesta mi ni uspelo priti, vem pa, da sem lahko naslednjo sezono zelo visoko in da je treba zdaj pogledati, kaj mi še manjka in na temu graditi za naslednje leto.”

Zadnjo dirko letos bo odpeljal pred domačimi navijači na zadnji dirki slovenskega pokala. Pred potjo v Slovenijo je povedal sledeče: “Čaka me še dirka pokala Unior Downhill Cup na Cerknem, vendar pa to ni enak nivo tekmovanja, kot je tukaj na svetovnem pokalu. Zagotovo pa se bom dirke udeležil in bo prav zabavno.”

Ekipa UDFR


{gallery}2019/190908_udfr{/gallery}Foto Dave Trumpore

Preberi še
Snowshoe: Dramatičen finale spusta
Snowshoe: Na kvalifikacijah spusta ekipa UDFR z odliko
Snowshoe: Po progi za spust z Gregom in Žakom

Sledite nam