Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
9. septembra 2019

Fotogalerija Grega Stoparja iz prizorišča zadnje dirke letošnjega svetovnega pokala v krosu. Dirka deklet je bila napeta do zadnjega metra. 

Zadnji olimpijski kros deklet v letošnjem svetovnem pokalu je bil prava poslastica za ljubitelje gorskega kolesarstva. Dirka, ki se je odločila v zadnjih metrih. Dirka, ki je odločala o tem, katera izmed deklet bo prva, druga in tretja v skupnem seštevku svetovnega pokala. Za zmago sta se potegovali Jolanda Neff (Trek Factory Racing XC) in Kate Courtney (Scott Sram MTB Racing), za tretje mesto pa Pauline Ferrand Prevot (Canyon Factory) in Anne Terpstra (Ghost Factory Racing).

Če sta se prvi favoritinji držali v ozadju, oziroma sta obe popustili silovitem ritmu, ki so ga narekovale Pauline Ferrand Prevot, Anne Terpstra, Annie Last (KMC-EKOI-Orbea) in Jenny Rissveds (Team 31), se je boj za zmago na dirki prevešal tudi v boj za tretje mesto v skupni razvrstitvi.

Kate Courtney, ki je za Jolando neff zaostajala 20 točk, je morala samo vzdrževati ritem okoli šestega, sedmega mesta in ne pustiti, da bi Neffova prišla višje kot do desetega mesta. Drugače je bilo pri Pauline Ferrand Prevot in Anne Terpstra. Tista, ki bi bila boljša, bi osvojila tretje mesto. In tempo v ospredju je bil resnično silovit. Obe sta si želeli zmage na dirki in do zadnjih metrov ni bilo jasno, katera bo prišla prej v cilj. Prva je na ravnini pred ciljem napadla Ferrand Prevot in tako osvojila drugo letošnjo zmago ter tretje mesto v svetovnem pokalu.

Boj za zmago pa je bil odločen takoj, ko je Kate Courtney prišla do petega mesta in tako naredila pomembno razliko proti, cel vikend ne tako dobro pripravljeni Jolandi Neff. Tako je do prve zmage v skupnem seštevku prišla Američanka Courtneyeva!

Grega Stopar in utrinki z včerajšnjega krosa deklet


Preberi še
Snowshoe: Ko gre do limita
Snowshoe: Zadnje javljanje ekipe UDFR
Snowshoe: Po XC progi s Pauline
Snowshoe: Poročilo ekipe Unior Devinci Factory Racing
Snowshoe: Dramatičen finale spusta
Snowshoe: V kratkem krosu Jenny in Nino
Snowshoe: Na kvalifikacijah spusta ekipa UDFR z odliko
Snowshoe: Po progi z Benom

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam