30. maja 2016

Čudovita kulisa tik pod Valvasorjem in ob jezeru. Poroča Peter Zupančič.

S pokalne dirke v krosu poroča Peter Zupančič:

Četrta tekma za SloXcup se je v nedeljo odvijala v Završnici. Proga s čudovito kuliso, tik pod Valvazorjem ter ob jezeru, je tekmovalcem poznana že z državnega prvenstva leta 2014. Le ta je bila letos malenkost daljša, z nekaj hitrejšimi ter bolj ravninskimi deli okoli jezera ter koreninami in skalnatimi odseki v delu, ki poteka v gozdu.

Kot po navadi se je dirka začela z nastopi najmlajših kategorij.

Ob 12ih pa so se s štarta zapodili amaterji, amaterke, veterani ter tekmovalci kategorije pod 15 let. Najbolje se je pri masterjih s starta pognal Gregor Miklič, ki je povedel 1. krog. V nadaljevanju je pobudo prevzel Matjaž Budin (veterani 1), ki je prednost zadržal vse do konca. Med amaterji je bil najhitrejši Matija Rimahazi, med veterani 2, je z le 12 sekundami zaostanka za Budinom prikolesaril Miklič, ki je bil tako najhitrejši veteran kategorije nad 40 let. Med veterani 3 je bil najuspešnejši Tine Zupan.

Člani, članice in mladinci

Vrhunec dneva je bil start moških in žensk elite, kategorije do 23 let ter mladincev. Najbolje se je na začetku znašel Boštjan Hribovšek, ki mu je sledil Jure Belak in Peter Zupančič, ki je kmalu v prvem krogu padel, si rahlo poškodoval zapestje ter imel še dodaten postanek pri zdravniku. Boštjan prednosti ni izpustil vse do konca, se je bil pa bolj odprt boj za ostala mesta. Gregor Dimic je po defektu Luke Tavčarja v prvi polovici tekme suvereno ubranil drugo mesto. Luka je po hitrem postanku v tehnični coni zadržal 3. mesto, sledil pa mu je Aleš Boškin, ki so mu proti koncu tekme že pojenjale moči, tako da se mu je domžalska naveza Mitje Tancika ter Jureta Belaka že približevala. Mitja je na koncu osvojil 5. mesto, Jure pa je bil šesti.

Pri damah se je na štartu pojavila le Tina Perše, ki je vozila svojo tekmo ter se poskušala čim bolj suvereno kosati s fanti. Pri mladincih je zmago odnesel David Ivartnik, pri mlajših mladincih Matevž Govekar ter pri mladinkah Vita Movrin.

Prireditelji so še enkrat pokazali, da je tekma v tako lepi okolici in pri takšnem vremenu pravi užitek, tako da so imeli tudi gledalci lepo kuliso. Tudi časovno se je tekmovanje končalo uskladilo z vremenom, saj so se ob koncu dirk že začeli kazati oblaki, ki so svojo žalost izlili ob podelitvi, ki je na srečo potekala pod streho.

Vrstni redi

 
Avtor uvodne fotografije prijavim.se, kjer si lahko ogledaš celotno fotogalerijo.

Sledite nam