18. januarja 2016

Teden dni po objavi koledarja serije SloEnduro je tu še koledar “hčerke”, serije SloEnduro 4Fun. Deset dirk v štirih državah!

Teden dni po objavi koledarja serije SloEnduro je tu še koledar “hčerke”, serije SloEnduro 4Fun. Serija, ki je nastala v sezoni 2015 s petimi preizkušnjami v Sloveniji, bo imela letos že dvakrat toliko postankov. Deset dirk v štirih državah!

Gorskokolesarski enduro na najvišji ravni in tudi v seriji SloEnduro ni več tako preprosta tekmovalna zabava na dveh kolesih. Skupaj s prologom poteka dva dni, na dirki se nabere kar nekaj vzponov, prej pa je treba spoznati trase hitrostnih preizkušenj, ki jih je mimogrede tudi pet, šest ali več.

Tu vskoči serija 4Fun, ki udeležencu praviloma vzame en sam dan časa: zjutraj prevzame štartno številko, spozna traso ali dve, nato pa se poskusi še na čas. Formati tekmovanja se razlikujejo, ponavadi pa šteje po nekaj najboljših časov z vsake od prog. Odlično za prave rekreativce, ki si zaželijo nekaj dirkaškega razburjenja, pa tudi za nadobudneže, ki si želijo nabrati izkušenj za “pravi” enduro.

{loadposition inside}

Italija, Slovenija, Avstrija in Madžarska

Prva preizkušnja bo že sredi marca v Miljah pri Trstu. Prvega maja sledi že od lani znani Enduro Krokar na Dobrni, nato sredi meseca še novi Enduro Ruše. V juniju najprej prvič čez severno mejo, v Gradec na avstrijskem Štajerskem, nato pa še na Krvavec na preizkušnjo na novi progi. Julija se kolesarji ohladijo na Rogli, avgusta pa na Matajurju na zaenkrat edini potrjeni dirki s skupinskim štartom pod okriljem SloEndura. September odpira preizkušnja v Kranjski Gori, sledi še tretja dirka v Italiji, tokrat v Gorici. Oktobra pa bo zaključek v mestecu Komló v madžarski Baranji.

Skupaj s šestimi dirkami serije SloEnduro bo v obeh serijah tako letos kar 16 dirk v petih državah.

Novosti

Glavna letošnja novost je, da se točke z dirk 4Fun ne prištevajo več v razvrstitev SloEndura temveč sta lestvici obeh serij ločeni. V končno razvrstitev serije 4Fun bo štelo po šest najboljših uvrstitev vsakega tekmovalca. Za razliko od serije SloEnduro, kjer vodijo razvrstitve večih starostnih kategorij, sta v seriji 4Fun razvrstitvi le dve – za moške in za ženske, ne glede na starost ali tekmovalno licenco.

Koledar endura 4Fun 2016

13. marec – Montedoro Enduro, Milje/Muggia (Italija)
1. maj – Enduro Krokar, Dobrna
14. maj – Merjasec enduro, Ruše
5. junij – Enduro Gradec, Gradec/Graz (Avstrija)
19. junij – Krvavec enduro
9. julij – EnduRogla, Rogla
7. avgust – Matadown, Podbonesec/Pulfero (Italija)
4. september – Enduro MTB Republic, Kranjska Gora
18. september – Gorizia Enduro, Gorica/Gorizia (Italija)
2. oktober – Mecsek Enduro, Komló (Madžarska)

www.sloenduro.com

Uvodna fotografija Nejc Bole, spodnja Sandi Bertoncelj

Sledite nam