Prestopi, Jordan Sarrou
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
27. decembra 2020

Še nekaj odmevnih prestopov se bo zgodilo po prvem januarju. Vsaj uradno, seveda. Neuradno je informacij več in prestopov tudi. Več takoj po novem letu.

Svetovni prvak v krosu zapušča ekipo Juliena Absalona. Pri Cube Global Squad pripravljajo teren za kakšno veliko ime? Rémi in Commencal po osmih letih narazen in še nekaj spustaških.


Jordan Sarrou

Aktualni svetovni prvak v olimpijskem krosu se poslavlja od ekipe Absolute Absalon, koles BMC in svojega šefa Juliena Absalona. Pred dvema sezonama sta si zastavila visok cilj, ki ga je Sarrou tudi uresničil. Sedaj je čas za nove izzive. @jordansarrou.

Iz tovarniške ekipe Cube odhajata

Phil Atwill in Gaetan Vige. Oba sta z Cube Global Squad pogodbi podpisala za leti 2019 in 2020. Atwill je za slovo uspel ekipi in sebi priboriti še stopničke na zadnji dirki letošnjega svetovnega pokala v Lousi. Najboljši rezultat Vigeja je bilo 26. mesto letos v Mariboru. @phil_atwill. @gaetan_vige.

Mike Jones

Tri sezone pri ekipi MS Mondraker in družba Brooku Macdonaldu. Jones je za ekipo nanizal nekaj uvrstitev med najboljših dvajset ter sedmo mesto na festivalu Crankworx v Innsbrucku. @mikejones35.

Rémi Thirion

Tretji z letošnjega svetovnega prvenstva v Leogangu in drugouvrščeni s prve dirke svetovnega pokala v Mariboru se po osmih letih poslavlja od ekipe Commencal Muc Off By Riding. Kje bo tridesetletnik vozil naslednjo sezono, ostaja skrivnost. @remithirion.

Commencalovo slovo od Rémija.

Veronique Sandler

Novozelandka, zadnja leta živeča v Walesu, se poslavlja od proizvajalca koles Marin. Na kateri znamki koles jo bomo videli prihodnjo sezono? @veroniquesandler.

Luke Williamson

Po dveh letih sodelovanja z ekipo Propain Factory Team Britanec ostaja brez opremljevalca okvirjev. Čeprav še nima glavnega pokrovitelja oziroma ekipe, je Williamson na družbenem omrežju naznanil, da ima v načrtu prve dirke v sezoni 2021. Williamson je britanski mladinski prvak v spustu iz leta 2019 in šestouvrščeni na zadnji dirki svetovnega pokala letos v Lousi.. @luke_williamson14.

Jamie Edmondson

Devetnajstletnik je nase opozoril na zadnji dirki letošnjega svetovnega pokala v Lousi, ko je zasedel četrto mesto. Tekmovalec brez tovarniške podpore se zahvaljuje vsem, ki so mu pomagali v sezoni 2020. Je čas, da prestopi praga kakšne izmed velikih ekip? Počakajmo do januarja. @jamie_edmondson.

Na naslovni fotografiji svetovni prvak Jordan Sarrou. Foto Grega Stopar.

Preberi še

Pogodbe se iztekajo, pod čigavim okriljem v naslednjih sezonah?

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam