Casio G-Shock
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
10. aprila 2011

V tretji dirki italijanske mednarodne serije v krosu v Nalsu (UCI C1) na Južnem Tirolskem zmaga Tanje Žakelj pred Blažo Klemenčič in Evo Lechner.

Tanja Žakelj (Orbea Geax) je zmagovalka tretje dirke italijanske mednarodne serije v krosu Internazionali d’Italia v Nalsu na Južnem Tirolskem (UCI C1). Blaža Klemenčič (Felt Ötztal X-Bionic) je bila druga, tretja pa domača reprezentantka Eva Lechner. Tretja Slovenka Nina Homovec (Orbea Geax) je dirko končala na 7. mestu.

Blaža je povedla kmalu po štartu, Tanja ji je sledila z okoli 15 sekundami zaostanka, Nina pa je bila do konca drugega od štirih krogov še na tretjem položaju skupaj z Lechnerjevo. Nina je v zadnjem krogu izgubljala, na čelu pa je do menjave prišlo zaradi tehnične nezgode na Blažinem kolesu.

“Odpel se mi je zapenjalec zadnjega kolesa in preden sem ugotovila, kaj je narobe, je bila Tanja že mimo,” je povedala Blaža. “Potem sem se ustavila še na okrepni postaji, da smo se prepričali, da je vse v redu,” je še dodala Blaža, ki je odlično začela, a že pred tehničnimi težavami enkrat padla in še enkrat zletela s proge, kar pa še ni ogrozilo njenega vodstva.

Tanja je seveda izkoristila ponujeno priložnost. Takole je v cilju povedala o svojem nastopu: “Razmere so bile prave zame, saj je bilo vroče. Tudi progo že dobro poznam. Zadala sem si, da nastopim po svojih najboljših močeh, s tekmicami se nisem preveč ubadala, konkurenca je bila tudi šibkejša kot na prvih dveh dirkah serije. Od štarta nisem mogla slediti Blaži, a mi ni preveč ušla. Prehitela sem jo, ko se je sklanjala nad zadnje kolo.”

“Odlično! Pika na i bi bila boljša uvrstitev Nine, a jo je pobralo v zadnjem krogu,” je povedal športni direktor ekipe Orbea Geax Primož Štrancar.

Nina pa: “Ni bil moj dan. A že pred dirko sem se zavedala, da sem sredi napornega treninga in da bi bilo zelo čudno, če bi bila lahko pri vrhu. Čez dva tedna bi moralo biti dosti bolje.”

Tanja in Nina bosta naslednjo nedeljo na stopili na drugi dirki slovenskega pokala v Postojni, Blaža pa na prvi dirki nemške Bundeslige v Münsingnu. Nato vse tri odpotujejo v Južno Afriko na otvoritev svetovnega pokala v Pietermaritzburgu.

Pri članih je danes nastopil Urban Ferenčak (Torpado Surfing Shop) in zasedel 37. mesto (13. med mlajšimi člani) z zaostankom 13 minut za zmagovalcem Tonyjem Longom. “Štartal sem zelo slabo, nato pa skozi vso dirko pridobival mesta. Še štart popravim in bo …” sporoča Urban, ki je v soboto nastopil tudi v ulični dirki četveric na izpadanje in v polfinalu izpadel proti poznejšemu zmagovalcu in tretjeuvrščenemu.

Tina Perše je bila 6. med mladinkami, Rok Korošec (oba Calcit bike team-GT) pa 15. med mladinci.

Vrstni redi

članice
1. Tanja Žakelj (Slo, Orbea Geax) 1;10:44
2. Blaža Klemenčič (Slo, Felt Ötztal X-Bionic) +1:26
3. Eva Lechner (Ita, Colnago Arreghini) +1:36
4. Daniela Veronesi (Ita, Torpado Surfing Shop) +3:18
5. Judith Pollinger (Ita, Bi&esse Infotre) +3:51
6. Barbara Benko (Mad, Focus MIG) +4:16
7. Nina Homovec (Slo, Orbea Geax) +4:46
17 uvrščenih

foto Orbea Geax MTB team

Stran dirke

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam