24. junija 2015

Pa jo imamo: vozovnico Bike Slovenia Summer Pass! Sedem slovenskih parkov z eno sezonsko karto za 260 evrov.

Lepo darilo ob 10-letnici mtb.si za vse ljubitelje vzpenjanja na gore z žičnicami in spuščanja v dolino s kolesi. Danes so nam iz gorskega centra Golte poslali naslednje sporočilo:

Mnoga slovenska smučišča so v svojo poletno ponudbo vključila tudi kolesarjenje v kolesarskih parkih. Po vzoru tujine se je v enotno sezonsko kolesarsko vozovnico Bike Slovenia Summer Pass povezalo 7 kolesarskih parkov in sicer:

Bike park Cerkno
Bike park Golte
Bike park Javornik
Bike park Kranjska Gora
Bike park Krvavec
Bike park Rogla
Bike park Vogel

Vseh sedem gorskih centrov je že pričelo s poletno sezono in vsi pripravljajo pestro poletno dogajanje. Nove kolesarske destinacije s kolesarskimi parki so letos vzpostavili na Golteh, kjer imajo urejene 3 linije različnih težavnosti (črna downhill, rdeča enduro freeride ter modra družinska flow linija). Kolesarski park so odprli tudi na smučišču Cerkno, kjer so kolesarjem na voljo dve single liniji in ena flow linija. Nadgradnjo kolesarskega parka so naredili tudi na Krvavcu z odprtjem nove proge med zgornjo in spodnjo postajo kabinske žičnice.

Cena enotne sezonske poletne kolesarske vozovnice je 260 €.

Vozovnico je mogoče kupiti na prodajnih mestih v posameznem kolesarskem parku, ki je vključen v skupno vozovnico.

Oblikovanje skupnega kolesarskega produkta Slovenskih gorskih centrov, enotne vozovnice Bike Slovenija Summer Pass je le prvi korak. Cilje je, da združeni nastopimo doma in v tujini, tudi s poletnimi produkti. Gorsko kolesarjenje doživlja rast in Slovenija postaja atraktivna kolesarska destinacija. S povezavo kolesarskih parkov želimo, da veliko število slovenskih gorskih kolesarjev spoznava ponudbo tudi v drugih kolesarskih parkih v Sloveniji. Želimo si tudi, da privabimo v Slovenijo več gorskih kolesarjev iz tujine. V prihodnje bomo oblikovali tudi večdnevne kolesarske vozovnice, ki bodo vključevale možnost obiska slovenskih kolesarskih parkov.

Uvodna fotografija je z Vogla, foto Mitja Sodja/Foto Bohinj

Sledite nam