Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
20. julija 2018

Tekmovalci v enduru so se preselili v Italijo, čez vikend bo tam že 5. dirka EWS.

Peta dirka svetovne serije v enduru bo pri naših zahodnih sosedih Italijanih. V dolini Aoste, v Alpah, nedaleč stran od francoske meje in ob vznožju Mont Blanca se nahaja La Thuile. Klasično prizorišče z dolgimi, tehničnimi in strmimi spusti ter težkimi vzponi. V koledarju EWS se je La Thuile znašel že tretjič. Tokrat tudi z našim Vidom Peršakom!

Dirka

Dva dni in šest etap v dolžini 64 kilometrov s 5445 višinskimi metri spustov. Dirkanje na nož, brez taktiziranja. Prvi dan bodo tekmovalci naredili 39,3 kilometra, najvišja točka bo 2443 metrov nad morjem, spusta pa bo za 3147 višinskih metrov. Drugi dan bo nekoliko krajši. Prevoziti bo potrebno 28,7 kilometra, se spustiti za 2783 višinskih metrov, najvišja točka dirke bo na 2478 metrih.

Točkovanje

Po štirih dirkah je med moškimi s 1880 točkami na prvem mestu Sam Hill (Chain Reaction Cycles Mavic), drugi je Robin Wallner (Ibis Cycles Enduro Race Team), ki ima 1570 točk, tretji pa je Damien Oton (Unior Devinci Factory Racing) s 1520 točkami. Vid Peršak (Sunbikers Mondraker Enduro Racing) je z odstopom v Franciji in odličnim petim mestom na tretji dirki s 390 točkami na 40. mestu.

Med dekleti ima Cecile Ravanel (Commencal Vallnord) 1600 točk, Isabeau Courdurier (Intense Mavic Collective) jih jima 1400, Katy Winton (Trek Factory Racing) pa je na tretjem mestu s 1200 točkami.

Skupni vrstni red po štirih dirkah

Ogled proge z Ricom in Chrisom


Program sobotnih in nedeljskih preizkušenj

Časi v živo 

Foto EWS

Preberi še:
EWS Peca – Jamnica: Peršak peti!
EWS Peca – Jamnica: Pod črto
EWS Peca – Jamnica: 20-minutni video

Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
Sledite nam