Jakob Klemenčič
5. junija 2023

Mladi Slovenci na Internazionali d’Italia, 30. XC Samobor, svetovni pokal XCE v Belgiji s Klemenčičem, Žabjek poškodovan.

Svetovni pokal v krosu na izpadanje in odlični Klemenčič

Aktualni evropski prvak v eliminatorju Jakob Klemenčič (MBK Črni vrh) je tekmoval na drugi preizkušnji svetovnega pokala v tej disciplini, ki jo je gostil belgijski Lueven. Z odličnimi vožnjami se je prebil v veliki finale oziroma med najboljše štiri. V finalu pa je po odlično odpeljani prvi polovici proge proti koncu moral priznati premoč aktualnega svetovnega prvaka Francoza Titouana Perrina-Ganierja, Belgijca Jarneja Vandersteena in svetovnega prvaka iz leta 2021 Nemca Simona Gegenheimerja. Posnetek včerjašnje preizkušnje si lahko ogledaš na tem mestu. Celotno poročilo najdeš na citymountainbike.com.

V Belgiji je Klemenčiča v objektiv lovil Miha Tratnik Bajc

Internazionali d’Italia Series z mladimi Slovenci

Četrto dirko močne italijanske serije je gostil La Thuile. Tam so nastopili Lenart Dejak (MTB trail center Kočevje), Meta Tancik (Misser Junior Team), Maruša Tereza Šerkezi in Hana Kranjec Žagar (obe Rajd Ljubljana). Lenart je med 14-letniki, kjer je nastopilo 50 tekmovalcev, osvojil osmo mesto, Meta je med dekleti, starimi 15 let, prepričljivo zmagala, prav tako Maruša Tereza med dekleti, starimi 16 let. Z nekaj smole in s padcem je izven deseterice najhitrejših mladink ostala Hana, ki je na koncu osvojila 14. mesto. Vrstne rede najdeš na internazionaliditaliaseries.it.

Maruša Tereza Šerkezi po dirki:

Meta Tancik pravi:

30. XC Samobor

Pri BBK Šišmiš so organizirali že trideseto ponovitev dirke olimpijskega krosa v Samoboru, še enkrat tudi za točke UCI prve kategorije in po dolgih letih ne tudi za slovenski pokal. V članski kategoriji je slavil Britanec Charlie Aldridge (Cannondale Factory Racing). Takoj za njim se je uvrstil Rok Naglič (Calcit Bike Team), tretje mesto je pripadlo Ukrajncu Dmitru Titrarenku.

V elitni ženski kategoriji je Maruša Naglič (Calcit Bike Team) osvojila četrto mesto. Zmagala je Madžarka Anna Csenge Bokros (Vesc Cycling Team). Med mladinci je na najvišjo stopničko stopil Blaž Kavčič (KK Završnica), Ambrož Vovk (Calcit Bike Team) je bil tretji. Nejc Teran (Calcit Bike Team) je bil najhitrejši v kategoriji U17. Odlično so nastopili tudi slovenski tekmovalci in tekmovalke v mlajših kategorijah.

Vse vrstne rede iz Samobora najdeš na my.raceresult.com.

Rok Naglič:

Jure Žabjek

Iz ekipe Unior – Sinter Factory Racing so sporočili, da je prejšnji teden na treningu v Schladmingu grdo padel Jure Žabjek in si pri tem poškodoval desno ramo. Žabjek bo tako izpustil uvodno dirko svetovnega pokala.

Naslovna fotografija Miha Tratnik Bajc @mihamtb

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam