Mednarodne dirkaške, Nove Mesto
15. maja 2023

Še nekaj utrinkov iz Vysočina Arene, tudi z nesrečnim Nagličem, DP v spustu v Avstriji, francoski DH pokal, ta vikend začetek svetovnega pokala v eliminatorju.

Nove Mesto, prvič

Takole se je razpletla prva dirka svetovnega pokala v olimpijskem krosu. Kraljica dirke je postala mlada nizozemska zvezdnica ciklokrosa. Poročilo na mtb.si.

Nove Mesto, drugič

Video vrhunci prve letošnje moške dirke svetovnega pokala v olimpijskem krosu.

Nove Mesto, smola Roka Nagliča

Na žalost je bil naš edini predstavnik na moški dirki takoj po startu udeležen v padec in je moral še pred prvim zavojem odstopiti. Tole je objavil na Instagramu:

Kaj sta po dirki povedala Pidcock in Pieterse?

Puck Pieterse, 21-letna specialistka za ciklokros, po prvi elitni zmagi v olimpijskem krosu: “Ne vem, kaj se je zgodilo. Običajno so moji starti zelo dobri, tokrat pa so šle tekmovalke enostavno mimo mene in mislila sem, da me bo razneslo. S Pauline Ferrand-Prévot sva vozili v svojem ritmu, nato pa je imela vodilna Evie Richards tehnične težave. Znašla sem se v ospredju in nisem vedela, kaj storiti, zato sem poskušala ostati mirna in uspelo je.” @puckpieterse

Tom Pidcock, zmagovalec petkovega kratkega in nedeljskega olimpijskega krosa: “Danes je bila težka dirka. Razmere na progi so bile resnično težke in pred tem trase nismo vozili v dežju. Mislim, da sem imel nekoliko preveč napolnjene pnevmatike in sem imel nekaj težav na koreninah. Po padcu sem si vzel minuto za premislek in nisem zganjal panike, šel sem do boksov, vzel pijačo in gel ter se osredotočil, da se prebijem v ospredje. Skozi celotno dirko nisem izvajal nobenih ‘whipov’, zato sem si dal duška tik pred ciljem. Lepo je zmagati.” @tompidcock

Schurterjevih 37

Nino Schurter je v soboto 13. maja praznoval37 pomladi, v nedeljo je ciljal na rekordno 34. zmago, a se na koncu zadovoljil s tretjim mestom.

Avstrijsko DP v spustu

Avstrijci so nekoliko pohiteli z državnim prvenstvom v gorskokolesarski F1 in v dežju in blatu priredili državno prvenstvo. Med elito sta naslova osvojila Valentina Höll und David Trummer. Celotno poročilo in uvrstivtve tekmovalcev v ostalih kategorijah na lines-mag.at.

MTB French Cup Powered By SKF

Francoski pokal v spustu se je z drugo dirko sezone nadaljeval v La Grand-Combeju. Pri moških je slavil Loris Vergier (Trek Factory Racing Gravity), drugi je bil Dylan Levesque (Scott DH Factory) in tretji Johan Garcin (Scott DH Factory). Pri ženskah je presenetila Novozelandka Erice Van Leuven (Commencal Les orres). Drugo in tretje mesto sta si razdelili Marine Cabirou (Scott DH Factory) in Švicarka Lisa Baumann (Commencal Les Orres). Vrstni redi.

MTB eliminator

Ta vikend se prične svetovni pokal v krosu na izpadanje. Prvo dirko gosti turška Sakarya. Neposredni prenos na citymountainbike.com, prav tako vse ostale informacije.

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam