29. septembra 2014

Na Čelešnku zmaga Rutarja pred Medveščkom in Mlinarjem. V skupni razvrstitvi pred finalom v Grožnjanu Kiko z le 50 točkami prednosti.

Sedma in predzadnja preizkušnja serije SloEnduro je bila v nedeljo v parku MTB Čelešnk nad Blagovico. Udeležba ni bila najštevilčnejša, zlasti kakšnega tekmovalca v spustu več bi bilo pričakovati po koncu njihove sezone. A nastopili so vsi najhitrejši Slovenci z izjemo Vida Peršaka, ki je pri padcu na sobotnem preningu dobil močan udarec v koleno.

Za štiri hitrostne izkušnje so nabrali blizu 1200 v.m. vzponov, pri dveh ponovitvah na dveh trasah pa so bili najhitrejši nabrali le malenkost več kot 15 minut dirkanja.

Lanski skupni zmagovalec Nejc Rutar je bil najhitrejši v dveh etapah, v eni na vrhu izenačen s Kristjanom Medveščkom, le zadnjo je s sekundo naskoka dobil Kiko. Na koncu je bil Rutar za 5 sekund najhitrejši od Medveščka, tretje mesto je pripadlo državnemu prvaku Petru Mlinarju. Pero je tudi tretji v skupni razvrstitvi in je bil na Čelešnku trikrat tretji najhitrejši – le enkrat ga je na četrto porinil Anže Žabjek.

Medvešček ostaja v vodstvo v skupni razvrstitvi, a Rutar pred zadnjo dirko, ki bo čez dva tedna v Grožnjanu, zaostaja le še za 50 točk! Zmagovalec jih dobi 400, drugouvrščeni 100 manj. Razlika med druo- in tretjeuvrščenim na dirki pa je 50 točk. Ob izenačenem seštevku odloča boljša uvrstitev na zadnji dirki. Pa si izračunaj istrske scenarije.

Pri ženskah Nina Rupnik, tokrat edina ženska na štartu, lahko le še teoretično izgubi skupno zmago.

Vrstni red na Čelešnku v absolutni konkurenci
1. Nejc Rutar (Unior Tools Team) 15:22
2. Kristjan Medvešček (Blackthorn GT) +0:05
3. Peter Mlinar (Blackthorn GT) +0:28
4. Robert Kordež (Orbea Geax) +0:39
5. Anže Žabjek (Unior Tools Team) +0:41
6. Tadej Razpet (Pedal racing team) +0:48
7. Jan Štucin (Pedal racing team) +0:54
8. Jaka Tancik (Energijateam.com) +1:02
9. Primož Štrancar (Orbea Geax) +1:10
10. Nejc Huth (Energijateam.com) +1:44

Daljše poročilo na sloenduro.com s celotnim vrstnim redom in časi posameznih etap

Na uvodni fotografiji zmagovalec Čelešnka 2014 Nejc Rutar. Foto Nejc Bole.

Sledite nam