sloenduro perkmandeljc
9. maja 2023

Konec tedna prva enduro dirka v Mežici. Nazaj na terene EWS 2018 in EWS-E 2022.

Prvi dve dirki sezone sta uspešno za nami. Po Ajdovščini in Ilirski Bistrici nas v maju čakata še dve: v Mežici in nato v Zagorju ob Savi. Posvetimo se najprej novi koroški dirki, ki nas čaka ta konec tedna.

Prireditelji pod vodstvom Primoža Dolerja delujejo pod okriljem MTB Koroška oziroma Damjana Kalčiča, ki že dolga leta neutrudno prireja gorskokolesarske prireditve med Črno, Peco, Dravogradom in Kopami, pa še kje. Lokalne moči pod palico izkušenega dirigenta Kačija torej, saj ta letos nima dela s klasično dirko Black Hole Enduro, ki je dvakrat štela tudi za svetovno serijo.

To so rudarski kraji, zato je dirka dobila ime po jamskem škratu Perkmandeljcu.

Udeležba

Na prvih dveh letošnjih dirkah je padel rekord udeležbe in tudi tokrat se nadejamo dobre. Zlasti tujci so pohiteli s prijavami – vrača se Avstrijec Peter Mihalkovits, ki v Ilirski Bistrici ni pokazal vsega, kar zna, vrača se tudi Finec Tarmo Ryynänen, lani drugi za Vidom Peršakom v Grožnjanu in drugi tudi na EWS v Crans Montani v kategoriji do 21 let. Številni domači tekmovalci pa se bodo kot smo že vajeni prijavljali v zadnjih dneh. Če se bo v soboto zjutraj odločil, da je njegova ahilova tetiva nared, se bo kot prvi favorit pojavil kar sam Vid Peršak.

Prijave so kot ponavadi odprte do četrtka zvečer na prijavim.se.

Trasa

Prizorišče je novo v seriji SloEnduro, tudi nobena druga enduro dirka še nikdar ni startala iz Mežice. A to še ne pomeni, da tudi potekala nobena enduro dirka! V letu 2018 je okoli Pece semkaj zavila dirka svetovne serije, lani je tu potekal del trase dirke EWS-E.

EWS 2018, foto Duncan Philpot

Kot je vidno že iz razpisa, prireditelji pripravljajo štiri hitrostne preizkušnje.

Več pa v petek, ko objavimo natančno traso.

Prizorišče

Osrednje prizorišče SloEndura Perkmandeljc s prijavno službo, startom, ciljem in podelitvijo bo pred Narodnim domom v Mežici.

Spored

Glede na številčno udeležbo na prvih dveh dirkah zdaj že kar standardno po novem urniku: v soboto trening od 11. do 18. ure, v nedeljo pa start od 9.30 dalje.

Vreme

Zaenkrat ne kaže prav suh konec tedna, a je še prezgodaj za natančno napoved. Je za enduro sploh lahko slabo vreme? Seveda da ne, samo kakšen izziv več je lahko!

Drugo v Mežici

Morda pa najdete čas za obisk Podzemlja Pece, opuščenega rudnika Mežica. Tudi s kolesom, seveda. “Navadna” tura ali razvpiti Black Hole Trail. Verjetno bo tam lepše vreme kot na feratah.

Podrobnosti o SloEnduru Perkmandeljc v razpisu na sloenduro.com

SloEnduro

Časi v živo na timing.sportident.com

Dogodek na Facebooku

@sloenduro @sloveniacyclingfederation @bikeski.si
#sloenduro #mtbkoroska

Preberi še

SloEnduro Borovci 2023: Težak dan za favorita in znova rekordna udeležba

Sledite nam