9. junija 2014

Na tretji preizkušnji serije SloEnduro devetdeseterica nastopajočih iz petih držav. Zupanova vrača udarec po poškodbi, pri fantih na vrhu standardna trojica.

Na tretji preizkušnji serije SloEnduro v parku Javornik pri Črnem Vrhu nad Idrijo v organizaciji ajdovskega Kamplca je bila pri ženskah najhitrejša Ana Zupan (Energijateam.com), pri moških pa Nejc Rutar (Unior Tools Team).

Najstarejša enduro dirka pri nas (izvedli so jo petič) je imela pet hitrostnih preizkušenj. Dobrih 90 udeležencev iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske in Slovenije se je do štarta pri srednji postaji sedežnice dvakrat vzpelo “na noge” in tako zlezlo približno 1000 “višincev”, do vrha pa dvakrat s sedežnico. V vročini je bilo kar dovolj.

Ana se vrača po poškodbi, zaradi katere je izpustila drugo dirko v Cerknem, a očitno se je dobro zacelila, saj je bila najhitrejša na vseh petih etapah. Nina Rupnik (Orbea Geax) je z drugim mestom obdržala skupno vodstvo, Saša Bevk (Pedal Racing Team) je bila s tehničnimi težavami tretja.

Nejc je osvojil drugo zaporedno zmago in se utrdil na vrhu lestvice. Tudi drugouvrščeni Kristjan Medvešček in tretjeuvrščeni Peter Mlinar (oba Blackthorn GT) sta na istih mestih na lestvici serije. Četrti najnižji seštevek časov je zabeležil Andrej Bratina, ki malce razburja z bojda ne čisto sporazumnim prestopom iz Črnega trna v Kamplc, petega pa Tadej Razpet (Pedal Racing Team).

Med mladinci je bil najhitrejši Jan Štucin (Pedal Racing Team), v kategoriji od 30 do 39 let Robert Kordež (Orbea Geax), nad 40 pa Aleš Pelcar (Energijateam.com). Vsi vrstni redi spodaj.

Poleg najbolj nabrušenih pa je bilo lepo videti tudi številne, ki so si enduro vzeli še bolj kot zabavo.

V juliju sledita dve preizkušnji SloEndura: 6. julija v Tolminu v okviru Soča outdoor festivala, od 18. do 20. julija pa v Mežiški dolini okviru festivala Black hole bike fest.

Podrobnejše poročilo in razvrstitve po etapah na sloenduro.com

Oglej si še:
SloEnduro Kamplc: Fotogalerija
Video s Kamplc endura 2014

Na uvodni fotografiji je zmagovalec Nejc, foto Vanja Kodermac.

Kratek video Nejca Černilogarja, uradni pa prihaja

Vrstni redi SloEnduro 3 Kamplc, 8. 6. 2014

Sledite nam