sloenduro grozni 2022
5. aprila 2022

Klasična dirka serije SloEnduro na severozahodu Istre bo drugič odprla sezono v seriji. Tako je bilo že leta 2017, kar šestkrat pa je bila finalna dirka. Sezona 2022 bo jubilejna deseta v seriji SloEnduro.

V sezoni 2022 imajo prireditelji možnost izbirati med enodnevno (v soboto le peš ogled, v nedeljo trening in dirka) ter dvodnevno prireditvijo (trening v soboto, dirka v nedeljo). Gostitelji iz BBK Grožnjan, prireditelji dirke SloEnduro Grozni, so se odločili za dvodnevni format. Za ta konec tedna (9. in 10. april) pripravljajo pet hitrostnih preizkušenj oziroma tri hitrostne preizkušnje na kratki trasi. Brez strahu, ena je krajša, skupaj višinska razlika trase znese 1200 oziroma 650 v.m.

Razpis in povezava na prijave na sloenduro.com

Prijave obetajo, odprte so še ves četrtek, že danes je prijavljenih 90 tekmovalk in tekmovalcev iz šestih držav.

Natančen potek trase objavimo v petek.

Pozor! Zaradi teka Istria 100 prizorišče s tekmovalno pisarno, startom in ciljem premikamo s trga na športno igrišče nad krajem.

Pravilnik

Pravila so za sezono 2022 malo pretresena, zlasti kategorije in omenjeni formati dirk. Dirke 4Fun so vključene kot kategorija. Vsekakor je priporočljivo, da si udeleženci preberete pravilnik.

Se vidimo v Grožnjanu!

Preberi še

Enduro Grozni: Še en nepozaben finale v Istri

Sledite nam