sloenduro cilenca
Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
21. junija 2022

Peto dirke sezone bodo gostili novinci v seriji, Cilenca trails oziroma KK Zagorska dolina iz Zagorja ob Savi.

Če tole ne bo najboljša sezona v seriji SloEnduro?! Dirke si sledijo druga za drugo, vse dobro izvedene, z veliko tekmovalci in dobrim dirkanjem.

Ta konec tedna bo tako na vrsti že peta letošnja. Druga polovica sezone torej, če štejemo še promocijsko dirko na ljubljanskem Golovcu, ki bo zaključila serijo. Celoten koledar na sloenduro.com.

Cilenca?

SloEnduro Cilenca je nova prireditev v koledarju in na svojih progah z imenom Cilenca trails, ki so jih odprli lani, bodo prireditev gostili člani Kolesarskega kluba Zagorska dolina iz Zagorja ob Savi. SloEnduro Cilenca 2022 bo enodnevna prireditev s treningom in dirko v nedeljo, 26. junija.

Kaj nas čaka?

Cilenca trails ležijo nad zagorskim športnim parkom Europark, imajo dobrih 200 m višinske razlike in štiri objavljene spuste, za dirko so zgradili petega! Vse o Cilenca trails na cilencatrails.si.

Natančno traso kot vedno objavimo v petek. Okvirno pa bo na dolgi trasi takole: tri hitrostne preizkušnje, okoli 22 km in do 1400 višinskih metrov vzponov in spustov v dveh krogih (trening + dirka). Na kratki trasi pa 800 višinskih metrov in na trasi U13 380 v.m. vzpona in spusta.

“Zadnja bo verjetno najbolj pestra, saj je zgrajena povsem na sveže, tudi na Trailforks je še ni,”

napoveduje vodja organizacije Andraž Grum, nekdanji tekmovalec v spustu.

V soboto od 14. ure bodo hitrostne preizkušnje odprte za ogled peš, v nedeljo se trening začne ob 9. uri in dirka ob 13. uri.

Vreme pa bo poletno, vroče, z možnostjo popoldanskih neviht.

Razpis za SloEnduro Cilenca in prijave (do četrtka)

Malo za vtis

www.sloenduro.com

Preberi še

SloEnduro Gorjanci: Tina in Miha Smrdel po zmagi
SloEnduro Gorjanci: Dirka pod Gorjanci postane klasika

Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam