4endurance sis 1
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
26. marca 2012

Na eni strani trud upravitelja, da bi naš največji kolesarski park ponudil čim več in bil čim bolj urejen, na drugi očitki o ožemanju gostov in neprimernem urniku delovanja. Odgovarja Iztok Kvas.

Dobra stran s snegom revne zime? Da se bajk parki odpirajo zgodaj. Pohorski je otvoritev sicer sprva napovedal že za zadnjega marca, ampak verjeli ali ne, zaradi globokega snega v senčnih legah do takrat ne bodo uspeli sestaviti niti ene proge, zato so otvoritev prestavili na soboto 14. aprila.

Vsi najprej pogledamo cene vozovnic. Dnevne vozovnice bodo med tednom po 22, za konec tedna po 27 evrov. Sezonska v predprodaji do konca meseca stane 270, potem 290 evrov. Nekaj se da prihraniti z včlanitvijo v klub DGK Pohorje, s članarino v tem primeru sezonska vozovnica stane 255 evrov.
Vozovnica za vrsto evropskih parkov Gravity Card, ki jo tržijo tudi Mariborčani, letos stane 360 evrov, 20 več kot lani.

Upravljalec parka z uradnim imenom Specialized Bike park Pohorje ostaja Spank oziroma Iztok Kvas z ekipo, seveda v sodelovanju s Športnim centrom Pohorje. Kvas je pred začetkom sezone odgovoril na nekaj vprašanj.

Na spletu je bilo že brati nekaj negodovanja zaradi povišanja cen. Kako komentiraš, ali toliko več nudite, ali rešujete slabo zimsko sezono?
Bike park Pohorje slabe zimske sezone (žal) še ne more rešiti. Ceno dnevne vozovnice smo dvignili za 1 evro, cena sezonske vozovnice v predprodaji – klubske, dostopne vsakomur) pa je 255 evrov. Se pravi, da sezonska vozovnica ne stane niti toliko kot 10 dnevnih vozovnic v 6-mesečni sezoni, v kateri bo zagotovo za štiri mesece uporabnih dni. Mislim, da komentar ni potreben oziroma ga prepuščam vsakemu posamezniku …
Kaj nudimo več? Dela že potekajo, nadgradili bomo šibke točke parka – nekatere zavoje in objekte, ki so se pokazali za zelo moteče – dokončali nekaj novih odsekov, naredili še nekaj obvoznih linij, posodobili progo svetovnega pokala in ji dodali še eno novost, ki naj zaenkrat še ostane skrivnost. Zagotovili bomo dnevno ekipo za urejanje parka – lani je bilo urejanje enkrat do dvakrat tedensko oziroma ob večjih težavah. V cilju bo ves čas bag jump za učenje skokov, ob koncih tedna bo na progah prisoten reševalec itd.

Prišlo je do že precejšnjega razkoraka v cenah, naprimer s Kranjsko Goro. Sezonska bo letos tam tako kot lani stala 190 evrov, dnevna 21. Kako si to razlagaš?
Gotovo naše daljše proge terjajo več vzdrževanja, tu je še vse, kar sem omenil prej. Sicer pa težko primerjam, ker ne vem, kako v Kranjski Gori pridejo do cene. Vem, kako jo izračunamo mi. Med drugim imamo astronomske cene vzdrževanja gondole, kjer moramo prispevati svoj delež, pa nam ga niti ne računajo realno. Tudi smučišče težko pokriva te stroške. Mislim, da je tudi obisk v parkih drugačen. Mi baziramo na sezonskih vozovnicah kolesarjev iz lokalnega zaledja in menim, da je za te naša ponudba dobra. Konec koncev je že lani vozovnica v predprodaji stala 240 evrov, letos s članstvom v klubu stane 15 evrov več.

Očitajo vam tudi nepraktičen delovni čas, od ponedeljka do četrtka park začne delovati šele ob 13. uri.
Kadar gondola vozi vsako uro, so doslej uporabniki sedli nanjo, kadar so hoteli. Zdaj nekatere moti, da smo se odločili to urediti drugače in da zunaj uradnih ur parka žičničarji kolesarjev ne bodo več spuščali na gondolo. Tako smo se odločili iz dveh razlogov – zaradi res majhnega števila gostov med tednom dopoldan in zaradi urejanja prog v tem času. Gre za res majhno število posameznikov, ki jim taka ureditev ne ustreza. Seveda se trudimo ustreči vsem, ampak ne gre. Če bi se pokazalo, da je interes za dopoldansko delovanje med tednom dovolj velik, bi spremenili tudi to.

Katere prireditve načrtujete?
Serija DH1 je žal odpovedana. Odgovorne osebe se ne javijo, upam da je odpoved že uradna …
King of Bike park 2012 bo tokrat izveden v enem vikendu, na prvi vikend oktobra, kot nekakšna etapna DH dirka ekip ter posameznikov. Pod streho je 6. kros za Puklovo roko, načrtujemo tudi kakšen kamp. Potrjen je kamp Avstrijcev The Gap od 22. do 24. junija.

Glas nezadovoljnega uporabnika TomažaT na Tabli z objavo korespondence z Iztokom Kvasom in Matejem Obujem iz Bike parka Pohorje.

Splošna tema na Tabli o Bike parku Pohorje 2012

www.bikeparkpohorje.si
www.gravity-card.com

Vse fotografije Bike park Pohorje.

4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam