23. januarja 2015

Številni se že veselite preprostejših, manj zahtevnih in cenejših enduro preizkušenj. Iz štaba SloEndura tokrat nekaj več o novi pod-seriji 4Fun. Štartnine, kategorije, točkovanje …

Številni se že veselite preprostejših, manj zahtevnih in cenejših enduro preizkušenj. Iz štaba SloEndura tokrat nekaj več o novi pod-seriji 4Fun. Takole sporočajo:

Serija 4Fun smo ustanovili zato, da v SloEnduro privabimo tako nove prireditelje kot udeležence. Tekme te serije bodo krajše in lažje, tako da bo tudi za organizatorje priprava tekme lažja naloga in se bodo lažje odločili za organizacijo. Po drugi strani pa bodo tekme 4Fun odlična izbira za vse nove udeležence, ki bi se želeli preizkusiti v tej zabavni in družabni disciplini gorskega kolesarstva.

Osnovni cilj je, da bi tekme zahtevale manj priprave za udeležence, torej manj treninga na progi, možen prihod šele na dan tekmovanja in podobno. En primer takšne tekme smo že predstavili, ko smo opisali, kako bo potekala uvodna tekma serije 4Fun, Enduro Kamnik. Osnovni cilj serije je ta, da udeležencem na prizorišču ni treba trenirati dan prej, saj bodo progo spoznali na dan tekmovanja ali pa kar med tekmovanjem. Tako bodo lahko prihranili čas in denar za prenočišče, nižje bodo tudi štartnine, ki so s pravilnikom omejene na 16 evrov.

Kategorije in točkovanja
 
Na tekmah bomo tekmovali v enakih kategorijah kot v seriji SloEnduro. Letošnja novost v pravilniku je kategorija hobi, ki je namenjena vsem tekmovalcem brez licence. Nastopanje v drugih kategorijah brez licence KZS-UCI torej ne bo več mogoče. To bo možno le v kategoriji hobi, ki pa bo nastopala na isti trasi kot ostali in bo vključena tudi v absolutno razvrstitev.

Točkovanje serije 4Fun bo le v absolutni moški in ženski razvrstitvi. Poleg tega pa bodo točke z vseh tekem prištete tudi v točkovanje absolutnih seštevkov serije SloEnduro, tako da bo udeležba na tekmi 4Fun prinašala nekaj tudi v skupno bero točk. Zmaga na tekmi 4Fun bo prinesla 100 točk, razdeljene pa bodo do 40. mesta.

Torej bomo imeli v sezoni 2015 naslednja točkovanja:

SloEnduro 4Fun: Absolutno moški | Absolutno ženske

SloEnduro: Člani | Mladinci | Master1 | Master2 | Hobi

Skupno SloEnduro + 4Fun: Absolutno moški | Absolutno ženske

Primer točkovanj najdeš na strani SloEndura: Točkovanje 2015

Podrobneje v objavi na sloenduro.com

Kmalu pa tudi podrobnosti o zavarovanju za nelicencirane udeležence.

www.sloenduro.com

Sledite nam