8. junija 2013

Slabša udeležba na letošnjem šolskem prvenstvu v organizaciji Energije, v dirkah za licencirane v ospredju znani obrazi.

Organizacija letošnjega državnega prvenstva osnovnih in srednjih šol v krosu z gorskimi kolesi je letos pripadla domžalski Energiji, ti pa so za prizorišče izbrali športni park v Mengšu, kjer so zadnja leta prirejali dirki pokala za mlade.

Udeležba kljub centralni lokaciji ni bila ravno najštevilčnejša v zgodovini. Nelicencirane je razumljivo lažje pritegniti med tednom kot za vikend, veliki večini učiteljev telesne vzgoje po Sloveniji je motiviranje svojih učencev in dijakov za gorsko kolesarstvo gotovo zadnja skrb na svetu. Organiziranih šolskih ekip ni bilo, pedagoga nobenega, udeležba prepuščena staršem. Licencirani pa so hranili moči za nedeljsko pokalno dirko v Samoboru – nekateri tudi tako, da so ostali doma.

Vrstni redi spodaj

Na uvodni fotografiji: Peter Zupančič in Gregor Krajnc, najhitrejša med licenciranimi dijaki, sta se odločila ciljno črto prečkati skupaj. Sodniki so zmago dodelili Krajncu.

Šolsko prvenstvo MTB 2013

Sledite nam