11. maja 2015

V soboto na Vranskem Marin Ranteš najboljši na beemiksu, Primož Tanko na emtebeju in Jaka Remec pri združenih “tamalih”.

Vreme je zdržalo. Ko je bilo konec podelitve in razglasitve rezultatov, se je ulilo. Vransko je bilo prizorišče prve izmed šestih tekem, ki bodo štele za 1. Slovenski dirt pokal. Dirt park je na tekmovanju Jugy’s dirt jam 2015 gostil 28 tekmovalcev iz treh držav. Jutranje ogrevanje je žal zahtevalo tudi trojni zlom ključnice, a kljub temu so vsi tekmovalci uživali in pokazali veliko poguma.

Zaradi majhnega števila prijavljenih tekmovalcev v najmlajši kategoriji U 16 so se organizatorji odločili, da MTB in BMX skupine do 16 let kar združijo in tako so pokal otvorili najmlajši. Najmlajši tekmovalec je bil Jaka Remec, ki je z 10 leti tudi zmagal v skupini U16, tudi Žan Svetina in Domen Hernik sta pokazala lepo in tekočo vožnjo skozi progo.

Sledile so kvalifikacije skupin MTB elite in BMX elite, kjer je bilo pričakovano, da bosta v samem vrhu Primož Tanko v MTB razredu in Hrvat Marin Ranteš v BMX razredu. Finalno vožnjo v MTB razredu so si prislužili Timi Drvarič, Erik Kralj, Pavlo Valenta, Luka Borse, Jaša Jeler in Primož Tanko. Miha Fištravec, Žan Kuder, Jani Fučka, Jan Vidic, Domen Fekonja in Marin Ranteš pa so imeli pravico nastopa v finalu v BMX razreda.

Zelo razburljiv finale obeh skupin je poskrbel, da so številni skoki jemali dih gledalcem ob progi. Organizator je razpisal tudi posebno nagrado za tekmovalca z največ padci na progi, tokrat jo je dobil Žan Kuder, ki je zaključil v BMX elite na zavidljivem tretjem mestu.

{loadposition inside}
Dirt pokal Slovenije se seli v bližino prestolnice, natančneje v Brezovico, le streljaj od ljubljanske obvoznice, kjer bodo 13. junija fantje spet zbirali točke za skupni seštevek.

Spodaj so še razvrstitve in video!

Na uvodni fotografiji Marin Ranteš, vse foto Miha Britovšek in Monika Jamrozy


Razvrstitev Dirt pokala

BMX elite
1. Marin Ranteš 250 točk
2. Domen Fekonja 225 točk
3. Žan Kuder 200 točk

MTB elite
1. Primož Tanko 250 točk
2. Luka Borse 225 točk
3. Jaša Jeler 200 točk

MTB in BMX U16
1. Jaka Remec (BMX) 250 točk
2. Žan Svetina  (MTB) 250 točk
3. Domen Harnik (MTB) 200 točk

Best trick
BMX: Marin Ranteš
MTB: Primož Tanko

Slo dirt pokal na Facebooku

Sledite nam