27. aprila 2016

Maraton Vipavska dolina to soboto in Soča MTB maraton 14. maja. Podrobnosti o trasi nad Kobaridom.

Marčevski Kras kros, Vipavska dolina prihajajočo nedeljo in nato še Soča MTB maraton v soboto 14. maja. To bi bil prvi del domače sezone za tiste, ki radi preskusite svojo hitrost in vzdržljivost, pa se ne bi vrteli v krogu in bi radi doživeli tudi avanturo. Po tej severnoprimorski turneji nato v drugem delu pridejo junijski Maraton Stojna na Kočevskem, julijski Black hole maraton na Koroškem in septembrski po poteh Erazma Predjamskega pri Postojni.

MTBVV

V soboto s štartom pri Hiši mladih v Ajdovščini premierno izvedejo maraton na treh trasah: 30, 50 in 80 km.

Vse o prvem MTBVV v sklopu festivala 360° Vipavska dolina, vključno s seznamom prijavljenih (prijave so še odprte) na mtbvv.360vv.si


Višinski profil sobotnih preizkušenj MTBVV, karto najdeš na strani prireditve

Soča MTB maraton

Po veseli novici, da po lanski odpovedi letos mtb maraton v okviru festivala Soča outdoor bo, so prireditelji objavili še traso maratona. 14. maja se bodo kolesarji odpravili iz Kobarida na Sedlo in Stol, se spustili v Trnovo in se preko Magozda vrnili v Kobarid, natančneje v kamp Koren, kjer bo cilj.

Zagotavljajo, da je spusta po zabavnih enoslednicah dovolj, a da je trasa hkrati tehnično manj zahtevna od stare z izhodiščem iz Tolmina, zato je maraton primeren za vsakega rekreativnega kolesarja.


Višinski profil nove trase Soča MTB maratona. Zemljevid si oglej na gis.si

Ponavadi smo kolesarji zadovoljni s preprosto pašto, da le ni razkuhana, a ni odveč omeniti, da bo lakoto po letošnjem Soča MTB maratonu tešila Hiša Franko s prvo kuhavnico Ano Roš.

Prijave za Soča MTB maraton so odprte na soca-outdoor.com


Preberi še
Soča MTB maraton se vrača

Uvodna fotografija Matic Obid, Soča MTM maraton 2014

Sledite nam