2. julija 2018

Daniele Braidot in Tanja Žakelj sta absolutna zmagovalca 6. dirke slovenskega pokala v olimpijskem krosu.

Šesto dirko slovenskega pokala v olimpijskem krosu SloXcup je gostil Črni Vrh nad Idrijo. Dirka druge kategorije po klasifikaciji mednarodne kolesarske zveze UCI je privabila veliko tekmovalcev in tekmovalk iz drugih držav – Ukrajine, Avstrije, Italije, Japonske, Hrvaške …

Svojo moč v članskih kategorijah sta pokazala Daniele Braidot in Tanja Žakelj, odlično pa zopet Rok Naglič, ki nakazuje odlično formo tudi pred naslednjimi dirkami svetovnega pokala.

Hud klubski boj za najboljše uvrstitve se je odvijal tudi med največjimi tremi slovenskimi klubi – gostitelji MBK sportR, kamniškim Calcit Bike Team in domžalskim Energijateam.com.

Mladinske in članske kategorije

Elite in U23 moški – zmaga je odšla v Italijo. Najhitrejši je bil Daniele Braidot (CS Carabinieri), skoraj tri minute za njim je na drugem mestu prišel Ukrajinec Volodimir Kozlovski (Ukraine national team), najboljši Slovenec je bil Rok Naglič (Calcit Bike Team), ki je zaostal tri minute in 46 sekund. Njegova klubska kolega Boštjan Hribovšek zasedel in Gregor Krajnc sta zasedla 5. in 7. mesto. Najboljši predstavnik domžalskega Energijateam.com je bil Gregor Dimic na osmem mestu.

Elite in U23 ženske – Tanja Žakelj (Unior Devinci Factroy Racing) je bila prepričljivo najhitrejša, na drugem mestu je s skoraj sedmimi minutami zaostanka končala Corina Druml (AASVO OAMTC), tretja je bila Tina Perše (Calcit Bike Team).

U17 fantje – najhitreje je s progo opravil Jakob Klemenčič (MBK sportR.si), ki je za skoraj minuto ugnala Team Pečnika (KK Ravne), tretji je bil Oleksandr Hudima (Ukraine national team), ki je zaostal že minuto in 40 sekund.

U17 dekleta – Tamara Homar je bila hitrejša od klubske kolegice Ane Janežič (Energijateam.com), tretje mesto je s krogom zaostanka osvojila Ida Trstenjak (BK Mura Avantura).

U19 – Miha Klemenčič (MBK sportR.si) je bil prepričljivo najhitrejši. Za več kot minuto je ugnal Huga Weissa (Pivot EC Anduze), tretji je bil s skoraj tremi minutami zaostanka Marco Pavan (Rostese Rodman ASD).

U19 dekleta – Vita Movrin (Energijateam.com) je imela pravo konkurenco le v Leni Anni Wgner (Giant Statteg), a je tudi ona zaostal minuto, tretje mesto je osvojila Karmen Škiljič (BBK Pakoštane).

Veteranske in amaterske kategorije

Veterani 1 – Prvo mesto za Matjaža Budina (MBK sportR.si), drugo za Uroša Miklja (Calcit Bike Team) in tretje za Matica Jazbeca (ŠD 2Simpl).

Veterani 2 – Mitja Tancik (Energijateam.com) je bil premočan za konkurenco. Drugo mesto si je z dvema minutama in 42 sekundami privozil Robert Blaznik (MBK sportR.si), tretji je bil z dobrimi štirimi minutami zaostanka njegov klubski kolega Aleš Boškin.

Veterani 3 – Najhitrejši je bil Christian Rolland (SC Briancon), dobro minuto za njim je v cilj prispel Mauro Braidot (UC Caprivesi), na tretje mesto pa se je uvrstil zimzeleni Tine Zupan (Scott Team).

Veteranke – Zmaga za Ano Podpečan (Calcit Bike Team).

Amaterji – Prvo mesto je osvojil Aleš Čibej (KK Ravne), tri minute in pol zaostanka je pridelal Žiga Blatnik (KK Završnica), še dve minuti več pa Evgen Pevec (Energijateam.com)

Zmagovalci v mlajših kategorijah

U7 dečki – Lan Rupnik (MBK sportR.si)
U7 deklice – Anamarija Kosec (Calcit Bike Team)
U9 dečki – Jakob Krapež (Calcit Bike Team)
U9 deklice – Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team)
U11 dečki – Jakob Rencelj (Cycling Team Friulli)
U11 deklice – Eva Terpin (MBK sportR.si)
U13 dečki – Tine Terpin (MBK sportR.si)
U13 deklice – Hana Gnezda (KD Sloga 1902 Idrija)
U15 fantje – Jure Rus (MBK sportR.si)
U15 dekleta – Hana Kranjec Žagar (Calcit Bike Team)

Vrstni redi

Naslednja dirka slovenskega pokala v olimpijskem krosu SloXcup, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo, bo v organizaciji ŠD Bam.Bi 22. julija na Krvavcu.

Naslovna fotografija prijavim.se

Kaj se je dogajalo na prvih petih dirkah v sezoni?
XC Samobor: Daniele pred Luco, pri ženskah Tanja
V Kočevju na vrhu Jana in karabinjerji

21. Kamniški kros: Nadir Colledani in Blaža Pintarič
XC Završnica: Prvi mesti za Tanjo in Andrása
Tanja zmagala na Gričih, pri moških Naglič 10.

Sledite nam