25. avgusta 2013

Frane Kranjec je v petek v Hrastniku v objektiv ujel usodni trenutek za ramo Mihe Halzerja in ga zložil v animacijo.

Fotografije, za kakršne bi vedno naraje videli, da jih sploh ne bi imeli priložnosti objavit … ker se prizori ne bi zgodili. V petek je bila skakalnica na eliminatorju v Hrastniku že v kvalifikacijah usodna za Miho Halzerja, ki si je pri padcu poškodoval ramo (tretja stopnja poškodbe ramenskih vezi – AC sklepa) in njegove sanje o uspehu na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki so žal padle v vodo.

Andraž Jeršin jo je trenutek prej po daljšem skoku na glavo odnesel z odrgninami po obrazu, nadaljeval in se na koncu celo prebil v veliki finale, kjer je zasedel 4. mesto.

Sekvenci najdeš spodaj v galeriji, v prvi je Andraž in v drugi Miha.

Objekti iz skejtparkov, modri ali kakšni drugi, so bili zaradi svojih krivin vedno neugodni za gorska kolesa, za 29-palčna morda še bolj. Skakalnica, popularno “tejbl”, je bila postavljena na vrhu prvega vzpona, tako da kolesarji na treningu nanjo niso pripeljali z vso hitrostjo, saj se niso želeli pehati na vso moč. 15% več moči in hitrosti v kvalifikacijskem nastopu in imamo nezgode …

Kot prav danes piše Gorazd Stražišar iz Južne Afrike, kjer so na veteranskem SP kosti pokale kot za stavo: it’s all part of the game, vse to je del igre. Žal.

Glavo gor Miha, tvoje največje zmage še prihajajo!

Poročilo z dirke

Na uvodni fotografiji Halzer v kritičnem trenutku, ko se je vdal prednji obročnik. Vse foto Frane Kranjec/prijavim.se, celotno fotogalerijo najdeš tukaj.

Sledite nam